Nakon što je tijekom dana PS Plus ponuda za ožujak prvotno procurila na internet, Sony je potom putem PlayStation bloga i službeno potvrdio: u ožujku na pretplatu stižu četiri odlične igre, uključujući i Final Fantasy VII Remake. Od toga je jedna za PlayStation 5, dok su ostale tri za PlayStation 4 (a među njima je i jedna PSVR igra).

Ponuda kreće već 2. ožujka, odnosno idući tjedan u utorak. Evo koje igre stižu. 

Final Fantasy VII Remake

Nakon što je jučer najavljeno da FFVII Remake dolazi na PlayStation 5 te dobiva i novu DLC epizodu Intergrade, Square Enix je dodatno pružio ruku igračima na PlayStationu 4 koji su pretplaćeni na PS Plus, pa ćemo tako u sklopu pretplate u ožujku dobiti jednu od najboljih igara 2020. godine. VAŽNA NAPOMENA: Iako će svi koji su prethodno kupili Final Fantasy VII Remake na PlayStationu 4 dobiti besplatnu nadogradnju za PlayStation 5, ovo izdanje koje će biti dostupno kroz PS Plus ne sadrži besplatnu nadogradnju.

 

Remnant: From the Ashes

Odlična souls-like kooperativna survival pucačina iz trećeg lica, koju nam donosi razvojni studio Gunfire Games (zaslužnih za serijal Darksiders) izašla je u kolovozu 2019. Nudi interesantne proceduralno generirane dinamične levele, a može se igrati i samostalno. Remnant ćemo u sklopu pretplate igrati na PlayStationu 4, a zabavit će nas hrpom oružja i opcija za customizaciju te s više od sto različitih vrsta neprijatelja, sve to uz epske boss borbe.

 

Maquette

Jedina igra u ponudi za ožujak koja je isključivo za PlayStation 5, a radi se o potpuno novoj indie igri koja 2. ožujka, na isti datum dolaska na PS Plus, tek premijerno i izlazi na tržište. Radi se o intrigantnoj puzzle igri iz prvog lica, a zahtijevat će promišljanje, manipuliranje i upravljanje čitavim svijetom, mapom i objektima na njoj, koje ćemo rasklapati i sastavljati poput diorame. Bit će to jedinstvena inovativna puzzle igra koju ne smijete propustiti ako ste ljubitelj zagonetki.

 

Farpoint 

Jedini PSVR naslov na ovomjesečnoj listi PS Plus igara, a radi se o futurističkoj VR pucačini iz prvoga lica koja će nas smjestiti na vanzemaljski planet. Igra je u potpunosti optimizirana za korištenje VR Aim kontrolera, ali se može igrati i pomoću DualShocka 4. Nudi mogućnost prelaska u singleplayeru, ali i kroz online kooperativni mod za dvoje igrača te niz raznolikih Versus modova.