Razvojni tim Slightly Mad Studios i izdavač BANDAI NAMCO ovoga će ljeta na tržište izbaciti novi nastavak popularnog racing serijala Project CARS. Nastavak stiže tri godine nakon igre Project CARS 2, a krasit će ga 200 elitnih auto brandova s kojima ćemo upravljati na više od 140 staza usred bilo kojeg doba dana ili sezone te kroz sve vremenske uvjete.

Career mod ovoga puta donosi još više adrenalina jer će nam se napokon pružiti prilika potpune nadogradnje vozila, a iako je serijal Project CARS poznat kao simulator koji se poprilično oslanja na stvarnu fiziku vožnje, razvojni tim poručuje da će treća serijala biti u potpunosti prilagođena i početnicima, odnosno svim vozačima željnim brutalno realistične vožnje. 

Ian Bell, osnivač i izvršni direktor Slightly Mad Studiosa, tvrdi da su “realizam i autentičnost i dalje jezgra serijala, ali da su novim nastavkom dodane brojne nove značajke koje će osigurati da Project CARS 3 bude i najpristupačnija igra u povijesti serijala. Neke od tih značajki su potpuno redizajnirane kontrole za igrače koji igraju na kontrolerima, dodatne opcije za asistiranje i upravljanje vozilom, već spomenuta potpuna nadogradnja i bolji sveukupni osjećaj progresije te personalizacija vozača, unaprijeđeni AI i brojni novi modovi.

Project CARS 3 izaći će na PC-ju putem Steama, PlayStationu 4 i Xboxu One ovoga ljeta.