Baldur’s Gate III, nastavak možda najboljeg serijala RPG-a u povijesti žanra na kojemu sada radi Larian Studios (serijal Divinity: Original Sin), danas u sklopu sajma PAX East dobiva premijerno otkrivanje gameplaya, a ususret tome na internet su jutros procurili gameplay screenshotovi iz same igre.

Nekoliko screenshotova pojavilo se na poznatom portalu ResetEra, dok ih je čak 12 originalno objavljeno putem imgura te ih sve u kompletu možete vidjeti putem ovoga linka. Screenshotovi jasno pokazuju sustav dijaloga sličan drugim modernim RPG igrama gdje je kamera postavljena tako da direktno gledamo u NPC-ja s kojim razgovaramo, a pri dnu se prikazuje razgovor te dijalozi s višestrukim odabirima.

Osim toga na drugim su screenshotovima prikazani istraživanje okoline i sama borba na poteze, oboje iz one dobre stare izometrijske perspektive svojstvene svim klasičnim iliti CRPG-ovima. Sve skupa izgleda poprilično ispolirano, moderno i visoke kvalitete, a kroz screenshotove s dijalozima možemo iz prve ruke vidjeti i nekoliko rasa koje ćemo susretati u igri.

Kompletni set procurenih screenshotova donosimo u nastavku teksta (klik na prvu sliku za povećanje i pokretanje galerije), a podsjećamo da će Larian Studios večeras u 21:30h po našem vremenu službeno i premijerno prikazati gameplay igre Baldur’s Gate III te ćete livestream moći pratiti uživo na YouTubeu na ovome linku.