Baldur’s Gate III – treći veliki nastavak jednog od najboljih RPG-a u povijesti, službeno je najavljen još prošloga ljeta, a početkom ove godine dobili smo mali teaser kroz koji nam je razvojni tim Larian Studios dao naslutiti da nas krajem veljače čekaju nove informacije vezane uz igru. Sada smo saznali da će to biti premijerni prikaz gameplaya, koji nas očekuje 27. veljače u sklopu sajma PAX East.

Vijest o tome stiže kroz još jednu “behind the scenes” video najavu koju je Larian Studios objavio putem svog službenog YouTube kanala, a u samom videu nazvanom “World Gameplay Reveal Announcement” obraća nam se Swen Vincke, sami osnivač studija i direktor igre Baldur’s Gate III. Prema njegovim riječima, studio naporno radi na izradi najboljeg RPG-a koji su ikad napravili (podsjećamo, Larian je zaslužan za odlični RPG serijal Divinity), a za potrebe izrade Baldur’s Gatea III morali su potpuno preraditi i prilagoditi sve svoje razvojne alate i tehnologiju koje su dosad koristili u studiju.

Na samom kraju videa, Vincke tako najavljuje kako nas svjetska premijera gameplaya nadolazeće očekivane igre Baldur’s Gate III očekuje 27. veljače i to u 21:30h po našem vremenu, kada će studio gostovati i uživo prikazati igru na američkom sajmu PAX East u Bostonu.