Prijave za najveće regionalno natjecanje u brzom razvoju videoigara, Nordeus Hackathon 6, otvorene su do 28. studenog u ponoć. U želji da podrži talente iz zemlje i regije i potakne jačanje regionalne IT zajednice, kompanija Nordeus ove godine organizira Hackathon u beogradskom Startit Centru, a početak natjecanja je zakazan za 10. prosinca.

Tijekom 24 sata, timovi sudionika okušat će se u kreiranju videoigara, vođeni temom Hackathon koja će tradicionalno biti objavljena na samom početku natjecanja. Svaka ekipa imat će svog mentora iz Nordeusa, koji će pomagati sudionicima oko tehničkih pitanja i izrade samih igara.

Tri najbolje igre izabrat će žiri, a svakog od članova pobjedničkih timova očekuju vrijedne nagrade: prvoplasirana ekipa dobiva Samsung Gear VR i Samsung Galaxy S7, drugoplasirani tim očekuje iPad Air 2, a trećeplasirani Sony PlayStation 4. Nagrada publike, Hoverboard, biće dodijeljena timu čija igra osvoji najviše glasova na društvenim mrežama.

img_5809

Podršku Nordeusa, koji se trudi da podigne regionalnu game dev scenu na višu razinu, prema riječima Bernarda Bachracha, člana Binx Interactive tima – pobjednika prošlogodišnjeg Hackathona, treba objeručke prihvatiti.

“Događaj kao što je Nordeus Hackathon, osim za dokazivanje samome sebi, služi i za upoznavanje hrpe talentiranih ljudi, kako iz ostalih natjecateljskih ekipa, tako i iz samog Nordeusa. Ponekad manje iskusni timovi misle da nemaju što tražiti na takvim natjecanjima i da nisu na toj razini kvalitete. Ali istina je da, dok ne se ne uključe u takav događaj, ne mogu to ni dokazati. Najgore što se može dogoditi je da ne pobijede! Ali čar samog Hackathona je taj cjelokupni doživljaj koji bi bilo šteta propustiti. Tako da, ako bilo koji tim ima imalo sumnje da li se prijaviti na Hackathon, ne bi trebali dvojiti niti minute i jednostavno se prijaviti.

Kao i prethodnih godina, prijave su moguće samo za one koji do sada nisu sudjelovali na nekom od Nordeus Hakatona. Odabranim timovima koji dolaze izvan Beograda, Nordeus pokriva troškove puta i smještaja u blizini StartIt centra.

Prijeave se primaju putem obrasca, a dodatne detalje o svemu potražite ovdje.

hackton