Na sinoćnjem PlayStationovom eventu State of Play doznali smo detalje o već prije najavljenim igrama, a prikazane su nam i neke nove. Donosimo vam pregled svih najavljenih igara za PlayStation 4, PlayStation 5 i PS VR.

Crash Bandicoot 4: It’s About Time

Crash Bandicoot 4: It’s About Time dobio je novi trailer u kojem smo vidjeli gameplay uz pozadinski komentar jednog od producenta razvojnog studija Toys for Bob. Novog Crasha krase brojne nove značajke, uz igrive Dingodilea i Coco, tu je i promjena skinova i potpuno novi mod N.Verted.

Detalje smo pokrili u zasebnoj vijesti.

 

Hitman III

Nakon Crasha prikazana nam je nova igra serijala Hitman, koja stiže kao Hitman III. O igri zasad ne znamo puno, ali doznali smo da će čitava trilogija “World of Assassination” biti igriva uz PlayStation VR. 

Detalje pronađite u vijesti Hitman III dolazi i na PS VR.

 

Braid Anniversary Edition

Odmah nakon Hitmana III saznali smo da ćemo na next-gen konzolama zaigrati Anniversary Edition hit igre Braid iz 2008. godine. Novi Braid krasit će remasterirani art stil, nove animacije i veći glazbeni opus. U bilo kojem trenutku moći ćemo se prebaciti iz art stila nove verzije u originalni i obrnuto, a igru će pratiti i mod developer commentary za kojeg iz studija poručuju da će biti detaljniji od bilo kojeg drugog. 

Braid Anniversary Edition izaći će na PC-ju, PlayStationu 4 i PlayStationu 5, Xboxu One i Xboxu Series X te Nintendo Switch negdje početkom 2021. godine.

 

The Pathless

Od kreatora istraživačke podvodne avanture ABZÛ stiže nam mitska avantura The Pathless u kojoj ćemo preuzeti lik Huntera, lovca/streličara koji se udružuje s orlom i kreće na zajedničko putovanje. Hunter kreće na putovanje mističnim otokom kako bi razbio tamu koja je obuhvatila čitavi svijet. The Pathless stiže bez mape i mogućnosti fast travela i svodi se samo na istraživanje. 

Zaigrat ćemo ga krajem ove godine na PC-ju putem Epic Games Storea i PlayStationu 4.

 

Spelunky 2

Napokon smo dobili novosti i o nastavku hit rogue-like platformera Spelunky! Na sinoćnjem State of Playu prikazan nam je gameplay u trajanju od tri i pol minute, a kako developer Derek Yu kaže, značajke koje su prvu igru učinile poznatom i dalje su tu, a značajke su dodatno proširene i obogaćene. Stiže nam tako online multiplayer putem kojeg ćemo otkrivati nove likove i širiti svoju “online obitelj”. Otkrivat ćemo i nove zanimljivosti u čitavom Spelunky svijetu poput pronalaska tajnih prolaska i novih neprijatelja.

Spelunky 2 stiže 15. rujna ove godinen na PC i PlayStation 4.

 

Genshin Impact

Najavljena je i open-world akcijski RPG anime Genshin Impact koji nas vodi na avanturu kroz fantazijski svijet Teyvat u kojem sedam elemenata – Anemo, Pyro, Electro, Cryo, Dendro i Geo zajedno konvergiraju. Na našem ćemo putovanju ovladati tim elementima i otkriti sposobnosti za koje nismo ni znali da postoje, te prijatelje koji će nam pomoći otkriti zagonetke koje skriva ovaj tajanstveni svijet.

Genshin Impact izaći će na PC-ju, PlayStationu 4 i Android i iOS uređajima ove jeseni.

 

Aeon Must Die!

Ova cyberpunkasta fighting igra stiže nam od razvojnog studija Limestone Games, a u njoj nećemo preuzeti ničiju ulogu već će uloga preuzeti nas. Aeon, strašni vođa nezaustavljive Void Armade je izdan od strane svojih generala te je potražio novo tijelo kako bi se osvetio – nas. Za igru se već vežu kontroverze jer je cijeli razvojni tim dao otkaz zbog cruncha, pa ostaje pitanje hoćemo li je uopće zaigrati.

 

ANNO: Mutationem

ANNO: Mutationem je 2D/3D akcijska avantura s elementima RPG-a smještena u cyberpunk svijet. Početnu sekciju igre zaigrat ćemo kao da je riječ o akcijskom RPG-u u 3D-u, dok će se već sljedeća sekcija prebaciti u 2D Battle Mode, a zaigrat ćemo je u stilu 2D akcijskih platformera. Vrlo zanimljiva kombinacija, a kako to izgleda u praksi, pogledajte u videu.

Ovaj ćemo naslov zaigrati na PC-ju i PlayStationu 4 i PlayStationu 5 ovoga prosinca.

 

Bugsnax

Nadolazeća šašava i šarena avantura razvojnog studija Young Horses, koji nam je od prije poznat po jednako luckastoj igri Octodad: Deadliest Catch, dobila je novi gameplay trailer. Igra je prvotno najavljena na Sonyjevom eventu PS5: The Future of Gaming kao jedna od igara koje ćemo igrati na next-gen konzoli PlayStation 5. Sudeći prema novome gameplay traileru, donijet će hrpu zabave.

Unatoč tome što je premijerno najavljena kao igra za PS5, osim njega Bugsnax krajem godine stiže i na PC i PlayStation 4.

 

Vader Immortal: A Star Wars VR Series

Odlična VR igra u kojoj još od 2019. godine uživamo na VR uređajima Oculus Rift, Oculus Quest i HTC Vive, ovoga kolovoza stiže i na PSVR. Serijal je to u tri dijela, koji nije samo klasično VR iskustvo, već nudi više nego solidnu količinu sadržaja i vitlanja svjetlosnom sabljom i Silom.

Vader Immortal na PSVR stiže 25. kolovota.

 

Control ekspanzija 2: AWE

Odlična akcijska avantura izrazito poznatog finskog studija Remedy Entertainment već ovoga kolovoza dobiva drugu od zasada dvije story ekspanzije, a ova nova, napokon je potvrđeno, Alana Wakea vraća među žive. Više o ekspanziji AWE pisali smo na ovome linku.

Ekspanzija AWE za Control izlazi 27. kolovoza za PC, PlayStation 4 i Xbox One.

 

Auto Chess

Drodo Studio, vorci originalnog moda auto chess, koji je tijekom 2019. potpuno eksplodirao među igračima i postao ogroman hit u tolikoj mjeri da je pokrenuo čitavi zaseban žanr igara, ove godine svoju poznatu i uspješnu “šahovsku” auto battler stratešku kompetitivnu igru donose i na PlayStation 4. 

Auto Chess na PlayStationu 4 tako igramo ovoga listopada.

 

The Pedestrian

Ovaj simpatični 2.5D sidescrolling puzzle platformer na tržištu je za PC još od siječnja ove godine, a na Sonyjevom eventu objavljeno je da stiže i na PlayStation 4. Tako će i vlasnici trenutne generacije Sonyjeve konzole moći pristupiti rješavanju fascinantnih zagonetki pri kojima je potrebno rearanžirati i pospajati javne prometne znakove, kako bi napredovali dalje, istražujući okolinu i svijet igre.

The Pedestrian na PlayStation 4 stiže u siječnju 2021. godine.

 

Hood: Outlaws & Legends

Na State of Playu nije izostalo ni potpuno novih premijernih najava, pa smo tako saznali za igru kroz koju će nas razvojni studio Sumo Digital i izdavač Focus Home Interactive staviti u cipele, tj. čizme svojevrsnog Robina Hooda. Radi se o interesantnoj PvP/PvE multiplayer igri o kojoj smo više detalja prenijeli putem ovoga linka.

Hood: Outlaws & Legends izlazi 2021. za PC, PlayStation 4 i Xbox One te konzole iduće generacije.

 

Temtem

Interesantni MMO o šarenim čudovištima, koji je direktno inspiriran Pokemonima, na PC tržište je putem Steama i programa Early Access stigao u siječnju ove godine i odmah postao apsolutni hit. No, osim što ju 2021. očekujemo u punom obliku na PC-ju, od sinoć znamo da Temtem tada dolazi i na next-gen konzolu PlayStation 5. Vijest je to koju je Sony najavio putem novoga trailera na svom eventu State of Play.

 

Godfall

Također poznat i kao prva igra koja je ikad najavljena za PlayStation 5 prošloga prosinca na ceremoniji The Game Awards 2019, Godfall se sve više čini kao nešto što zaista želimo zaigrati. Tvorci igre Counterplay Games tvrde da se radi o novom žanru looter/slasher, a na State of Playu prikazali su novi gameplay trailer sa snažnim fokusom na borbu.

Godfall dolazi i na PC i PS5, a novi video koji smo sinoć vidjeli snimljen je na konzoli PlayStation 5. Više o tome pisali smo na ovome linku.