The Last of Us Part II, u posljednje vrijeme popularno zvana “jedna od najočekivanijih igara generacije”, na tržište za PlayStation 4 stiže za manje od tri tjedna, a ako je suditi po broju prednarudžbi, igra bi mogla oboriti mnoge Sonyjeve prethodne rekorde prodaje, unatoč masivnim spoilerima i prethodnim teškoćama s odgodama usred pandemije koronavirusa.

Vijest je to koju je obznanio predsjednik i direktor Sony Interactive Entertainmenta Jim Ryan u intervjuu za portal CNET, ističući činjenicu kako su prednarudžbe za The Last of Us Part II u Europi sada, tri tjedna uoči izlaska, višestruko veće nego su u istom vremenskom periodu uoči izlaska bile prednarudžbe za Marvel’s Spider-Man, koja se posljedično pokazala (i dosada ostala) najuspješnijom PlayStation 4 ekskluzivom.

Podsjetimo se, Marvel’s Spider-Man ne samo da je imao fenomenalne brojke u fazi prednarudžbi tijekom 2018. godine (kada je prednaručen u milijun primjeraka, što je rekordna brojka za Sony), već se i u samo tri dana od izlaska prodao u više od 3,3 milijuna primjeraka te tako skinuo čak i prethodnog rekordera God of War s trona i do dana današnjeg ostao najbrže prodavana PS4 ekskluziva. Tome valja dodati i Sonyjevu tvrdnju da je Spider-Man najprodavanija superherojska igra u povijesti Amerike.

Upravo s obzirom na sve rečeno, Sony i direktor SIE-a Jim Ryan, vođeni statističkim podacima o prednarudžbama u Europi, donose zaključak da bi The Last of Us Part II mogao polučiti još nevjerojatniji uspjeh. “Nadamo se da će to biti igra koja će definirati ovu generaciju“, istaknuo je Ryan u novom intervjuu za CNET, koristeći se epitetom koji su fanovi i mediji već prije pridodali igri The Last of Us Part II, kao i mi na početku ovoga teksta.

The Last of Us Part II na PlayStation 4 stiže 19. lipnja, a mi smo ususret izlasku objavili i novu epizodu našeg YouTube serijala 5 Minuta Više Manje, u kojoj će vam naš Luka (u pet minuta više-manje) ispričati glavnu priču prve igre, kako biste spremni dočekali nastavak. Stoga, ukoliko već niste, bacite oko na taj video u nastavku: