Putem Epic Games Storea možete, kao i svakoga tjedna unazad nešto više od godine dana, besplatno preuzeti dvije igre koje su dostupne već od danas. Prvi besplatni naslov je horor avantura Close To The Sun, a drugi je narativna avantura Sherlock Holmes: Crimes and Punishments.

Close To The Sun

Iza igre Close To The Sun stoji talijanski razvojni studio Storm in a Teacup, koji je igru na tržište plasirao prije točno godinu dana uz pomoć izdavača Wired Productions. Close To The Sun smješten je u 1897. godinu i direktno povezan s Nikolom Teslom i njegovom misterioznom lađom Helios koju je stvorio radi daljnjeg napretka znanosti. U ovoj alternativnoj verziji povijesti Teslina su otkrića već u mnogočemu utjecala na svijet, a tako i na mladu novinarku Rose koja dolazi na Helios s ciljem pronalaska nestale sestre. No, dolaskom do Heliosa Rose otkriva da je nešto pošlo poprilično po krivu.

Close To The Sun izašao je 2. svibnja 2019. godine za PC, dok su verzije za konzole PlayStation 4, Xbox One i Nintendo Switch stigle nešto kasnije. 

Sherlock Holmes: Crimes and Punishments

Sherlock Holmes: Crimes and Punishments drugi je naslov u ovotjednoj ponudi besplatnih igara, kreiran i izdan od strane studija Frogwares. Riječ je o narativnoj kriminalističkoj avanturi u kojoj preuzimamo ulogu jednog i jedinog detektiva Sherlocka Holmesa u šest vrlo uzbudljivih kriminalističkih slučajeva. Suočit ćemo se s ubojstvima, nestalim osobama, spektakularnim krađama i brojnim drugim istragama, od kojih će neke voditi do granica znanstvene fantastike. 

Sherlock Holmes: Crimes and Punishments dostupan je na PC-ju, PlayStationu 4 i Xboxu One.

Kao i do sada, poznati su i naslovi koji nam stižu idućeg tjedna, a riječ je o akcijskoj open-world avanturi Just Cause 4 te narativnoj trkaćoj igri Wheels of Aurelia. Igre iz ovotjedne ponude dostupne su do 16. travnja u 17:00 sati.