Odmah na početku svog velikog live eventa Xbox Games Showcase, Microsoft i razvojni studio 343 Industries prikazali su čak osam minuta gameplaya iz kampanje svoje nadolazeće next-gen igre Halo Infinite.

Dakako, kao što već od prije znamo, najnoviji nastavak najpopularnijeg Xbox serijala Halo ponovno će nas staviti u cipele legendarnog protagonista Master Chiefa, koji će se ovoga puta sukobiti s najnemilosrdnijim neprijateljem dosad. Microsoft obećava da će to biti najdetaljnija kampanja i priča u serijalu dosad.

Sami gameplay prikaz, iako je usred livestreama pušten u rezoluciji 1080p, naknadno je objavljen u veličanstvenoj 4K rezoluciji i 60 sličica u sekundi. Iz Microsofta ističu kako sami gameplay, naravno, reprezentira iskustvo kakvo nas očekuje na next-gen konzoli Xbox Series X te vam ga donosimo u nastavku ovoga teksta.

Osim oku ugodnih vizuala i glatke izvedbe, premijerni gameplay prikaz kampanje donosi nam obilje borbe s neprijateljima i prikaz vožnje te raznolika oružja, novi dodatak grappling hook i različite vrste neprijatelja, a pri kraju prikaza ukazao se i glavni negativac koji je ostavio snažan dojam.

Halo Infinite izlazi za blagdane 2020. te stiže na PC (Steam, Microsoft Store) te na Xbox One i Xbox Series X, a prilikom izlaska bit će dostupan kroz pretplatu na Xbox Game Pass.