Iako je ljeto u punom jeku i vrućina isparava iz gradskog betona, mi se ne damo i nastavljamo dalje, te vam donosimo još jednu epizodu našeg tjednog podcasta Rebootcast. Naš Luka pobjegao je od ove vrućine glavom bez obzira i bućnuo se u to divno plavo more, no zato nam se na kauč/fotelju vratio Borna!

U 67. epizodi uhvatili smo se u koštac s nekim drugim oblicima medija i izdancima popularne kulture ne nužno direktno vezanima uz videoigre,  ali svakako se radi o sadržaju koji je ipak svima vama i nama izrazito blizak kao pobornicima geek-ovštine i filmoljublja. Ako takve riječi uopće postoje 🙂

Naime, pošto je famozni sajam San Diego Comic-Con tek nedavno završio (a svi znamo kako je upravo Comic-Con danas mjesto na kojem se očekuje vidjeti nove superkul trailere), odlučili smo prokomentirati neke od svježe objavljenih trailera za neke od iščekivanih superherojskih serija i filmova napravljenih po popularnim strip franšizama. Borna je u svemu tome ustvrdio kako mu je Ben Affleck zasigurno najbolji Batman.

Dotakli smo se i najnovije holivudske kontroverze u kojoj je Disney otkazao ugovor Jamesu Gunnu redatelju i scenaristu filmske franšize Guardians of the Galaxy – zbog uvredljivih šala objavljenih na twitteru prije 10 godina.

No, na samom početku epizode možete čuti i koju riječ o ETC 2018. Što je ETC 2018? Pa drago nam je da ste pitali! Radi se o spektaklu tabletop gaminga i mega turnira, na kojemu sudjeluju najbolji Europski i svjetski igrači stolnih strateških igara na neslužbenom svjetskom prvenstvu: European Team Championship 2018.

Sami događaj održava se od 1. do 5. kolovoza u Areni Zagreb, a natjecatelji će se okušati u pojedinačnim i timskim natjecanjima u igrama Age of Sigmar (Games Workshop), Warhammer 40K (Games Workshop), The 9th Age (nezavisna produkcija temeljena na Games Workshop-ovoj igri Warhammer Fantasy Battles), Flames of War (Battlefront) te X-Wing (Fantasy Flight Games).

Ulaz za posjetitelje bit će 20kn po danu, a svi posjetitelji moći će besplatno igrati boardgameove, sudjelovati u besplatnim radionicama farbanja figurica i maketarenja, pogledati viteški turnir i igrokaze za djecu, te još mnogo popratnog sadržaja, uz prigodne popuste na kupnju tabletop opreme.

Iako smo primarno podcast o videoigrama, nekad i filmovi, serije i tabletop RPG-i moraju doći u fokus, pa zašto to ne bi bilo baš u ovotjednoj epizodi našeg podcasta Rebootcast! 🙂 Uživajte u epizodi i pozdrav do idućega utorka!