Još jedan tjedan, još jedna i to sto i peta epizoda našeg tjednog podcasta Rebootcast! Iako samo ime epizode zvuči kao vic, vjerujemo da je tema daleko od šale, barem kad se radi o budućnosti konzola i tržištu videoigara.

Naime, u 105. epizodi Rebootcasta raspravljamo o činjenici i nedavnoj vijesti da su Sony, Microsoft i Nintendo izdali zajedničko priopćenje američkoj vladi protiv prijedloga povećanja carina za uvoz iz Kine, kako konzole buduće generacije ne bi poskupile.

Dotakli smo se i interesantnog novog istraživanja koje kaže da igrači u četiri velike europske zemlje nisu zainteresirani za streaming gaming usluge kao što su Google Stadia i Project xCloud. Naravno, iako će zapadne europske zemlje i Amerika dobiti pristup Stadiji ove jeseni, Hrvatska još uvijek nije na tom popisu te ostaje vidjeti kad će Stadia postati dostupna kod nas. No to ne znači da ono što Stadia nudi nije zanimljivo i da nema utjecaj na tržište videoigara općenito.

Za kraj epizode, prodiskutirali smo o igrama koje smo igrali i za vas po tom pitanju imamo par zanimljivih anegdota 🙂 Vidimo se idući tjedan, a dotad nam svakako ostavite komentare na epizodu 105, pretplatite se na naš YouTube kanal i stisnite zvonce kako biste na mobitelu ili mailu dobili notifikaciju čim izbacimo novi video sadržaj.