Final Fantasy VII Remake, jedna od nekoliko najočekivanijih AAA igara ove godine, stiže nam za dva mjeseca, a kao da nije bilo dovoljno sadržaja, screenshotova i materijala koje nam izdavač Square Enix prikazuje kako bi hype za igru podignuo u nebesa, danas su izbacili i kompletni petominutni “Opening movie”, potpuno prerađen za remake.

Kao što mu i samo ime kaže, radi se o samom uvodu u igru, odnosno CGI međusceni koja nas očekuje na samom početku, a prikazuje predivne vizuale pompoznog grada Midgar, u kojem će se odvijati prva “epizoda” igre. Osim što je uvodni film napravljen nanovo iz temelja uz moderne vizuale, isti donosi i potpuno novu i ponovno snimljenu orkestralnu glazbu.

O samoj radnji igre smatramo da ne treba ništa ni govoriti, no ukoliko vam treba podsjetnik, Square Enix ističe kako će nas Final Fantasy VII Remake odvesti u svijet gdje mračna korporacija Shinra Electric Power Company kontrolira samu silu planete. Igrači preuzimaju ulogu protagonista imena Cloud Strife, nekadašnjeg člana elitne vojne postrojbe organizacije Shinra, koji se odmetnuo te sada pomaže anti-Shinra pobunjeničkoj organizaciji Avalanche.

Podsjećamo, Final Fantasy VII Remake na tržište nakon male odgode napokon izlazi 20. travnja ekskluzivno za PlayStation 4.