Prošloga petka na tržište je napokon izašao dugo očekivani Sekiro: Shadows Die Twice – nova Souls-like igra poznatog japanskog studija FromSoftware, koja na brojne načine mijenja žanr čije temelje su udarili prethodnici Dark Souls i Bloodborne.

Iako slovi kao izrazito teška i izazovna igra s nemilosrdnom i inovativnom borbom oko koje će se namučiti čak i tvrdokorni fanovi Soulsbornea, u posljednjih tri dana zaigrao ju je poprilično velik broj igrača te smo jutros već pisali o tome kako je Sekiro postao četvrta najigranija igra na Steamu.

Mi smo se Sekira uhvatili odmah prošloga petka te smo na dan izlaska igre, nakon odigranih prvih sat vremena i uvodnog tutorijala, na livestreamu odigrali idućih tri sata, a taj snimljeni video materijal čistog gameplaya (i naših nekontroliranih povika pri sukobu sa Sekirovim neprijateljima) možete pogledati u nastavku ovoga teksta.

Osim što smo igru igrali na livestreamu, ovim putem najavljujemo kako je u pripremi još jedan video koji će biti u formatu “Review in Progress” te ga uskoro možete očekivati također na našem YouTube kanalu. Spomenuti video neće biti konačna recenzija niti će uključivati ocjenu igre, već će to biti naši početni dojmovi nakon odigranih 10-ak do 15 sati igre.

Konačnu recenziju igre Sekiro: Shadows Die Twice moći ćete čitati u idućem broju časopisa Reboot.