The Sinking City, akcijska horor istraživačka igra otvorenoga svijeta inspirirana djelima H.P. Lovecrafta, danas je dobila potpuno novi gameplay trailer.

Radnja igre smještena je u 1920. godinu, a mi preuzimamo ulogu privatnog detektiva Charlesa W. Reeda koji dolazi u američki grad Oakmont kako bi otkrio izvor svojih izrazito čudnih i zastrašujućih vizija.

Kao što su mnogi već ustvrdili, radnja i setting The Sinking Cityja izrazito podsjećaju na Cyanideov iščekivani RPG Call of Cthulhu, koji je također baziran na Lovecraftovskom hororu, a u svemu tome najinteresantnija je činjenica kako je razvojni studio Frogwares, koji nam donosi The Sinking City, u početku zapravo radio baš na Call of Cthulhu prije nego ga je preuzeo Cyanide Studio.

Na prvu će zato ove dvije igre možda djelovati jako slično, uz protagonista privatnog detektiva i Lovecratovske teme ludila i horora s početka 20. stoljeća, no svaka će od njih doista biti posebna na svoj način. Osim ludila i horora, od The Sinking Cityja možemo očekivati i snažni fokus na detektivsko istraživanje, pogotovo ako uzmemo u obzir da se razvojni studio Frogwares u industriji proslavio bogatim nizom igara franšize Sherlock Holmes.

Potpuno novi gameplay trailer za The Sinking City, objavljen putem službenog YouTube kanala razvojnog studija Frogwares, pogledajte u nastavku:

The Sinking City stiže na proljeće iduće godine, točnije 21. ožujka 2019. i to na PC, PlayStation 4 i Xbox One.