Odlične vijesti stižu nam iz PlayStationa jer je konačno došlo vrijeme objave PlayStation Plus igara za mjesec studeni! Svi pretplatnici, sadašnji i budući, moći će besplatno preuzeti igre Nioh i Outlast 2.

Nioh

Razvojni studio Team Ninja prije dvije godine na tržište je plasirao akcijsku RPG igru Nioh, koja je u dvije godine od izlaska stigla do čak 2,5 milijuna prodajnih primjeraka. Inače, igra je inspiraciju pronašla u RPG serijalu Dark Souls pa tako možete očekivati poprilično umiranja, ali neka vas to ne obeshrabri jer je igra pokupila odlične kritike!

Radnja je smještena u Japanu tijekom 1600. godine, a preuzimamo ulogu irskog samuraja Williama koji se bori protiv ljudskih bića, ali i onih neljudskih pod imenom yokai. Nioh ima jaku pozadinsku priču u kojoj je sve razrađeno do najsitnijih detalja te iznimno kompleksnu, ali i vrlo realističnu borbu uz mnoštvo različitog oružja na raspolaganju.

Nioh je službeno izašao 7. veljače 2017. godine na PlayStationu 4, a 7. studenog iste godine dobio je i svoju PC verziju.

Outlast 2

Nastavak originalnog Outlasta iz 2013. godine, donosi nam nove horor avanture u svojoj single-player kampanji. Radnja je ovog puta smještena u Sjevernu Arizonu gdje preuzimamo lik novinara Blakea Langermanna, koji sa svojom ženom Lynn istražuje teško pristupačno ruralno područje Supaija u potrazi za informacijama oko ubojstva trudne žene poznate jedino pod imenom Jane Doe. Nakon helikopterske nesreće, Lynn i Blake bivaju razdvojeni, nakon čega Blake kreće u potragu za svojom ženom. Naravno, ne bi to bio Outlast da na putu ne naletimo na razne kanibale, psihotične sektaše i čudovišta.

Naglasak je ponovno stavljen na stealth pristup, a kako se radnja odvija većinom po noći, pripremite se na često vađenje kamere i korištenje noćnog snimanja. Što se tiče same borbe, nemojte očekivati direktan kontakt s neprijateljima, osim u unaprijed skriptiranim dijelovima priče. Iako Outlast 2 po kritikama nije nadmašio original, svejedno je riječ o odličnoj igri sa zastrašujućom atmosferom, koju se svakako isplati zaigrati.

Outlast 2 razvio je i izdao studio Red Barrels, a igra je izašla 25. travnja 2017. godine na PC-ju, PlayStationu 4, Xboxu One i Nintendo Switchu.

Obje igre bit će dostupne počevši od 5. studenog pa sve do 3. prosinca, a još je par dana preostalo za preuzeti igre iz PlayStation Plus ponude za mjesec listopad, The Last of Us Remastered i MLB The Show 19, koje će biti dostupne do 4. studenog.