Za par dana će akcijski RPG Nioh sa Samurajem u glavnoj ulozi proslaviti drugi rođendan. Tim zaslužan za njegovu izradu, Team Ninja, je objavio kako se igra prodala u 2,5 milijuna primjeraka. To je prilično dobar uspjeh za dosta tešku igru koju su mnogi uspoređivali sa serijalom Dark Souls, ali koja se od njega prilično razlikuje.

Nioh je najprije igračima na PlayStationu 4 omogućio da stanu u cipele Williama koji se u Edo periodu u Japanu mora boriti protiv raznih nadnaravnih prijetnji, kao i ljudskih protivnika. Umjesto otvorenog svijeta, igra vas šalje na misije koje se održavaju na različitim mapama, a borba je prilično kompleksna. Osim solidne količine oružja koje glavni junak može koristiti, imate tri borbena stava koja morate mijenjati ovisno o protivnicima koji se ispred vas nalaze.

Osim osnovne igre, igrači su dobili tri DLC-a, a osam mjeseci nakon izlaska PS4 verzije, Koei Tecmo je pripremio PC port. Nioh je bio odlično prihvaćen od strane kritičara i igrača, pa nije neobično da je za vrijeme Sonyjeve E3 prezentacije kratko najavljen nastavak o kojem, zasad, ne znamo još gotovo nikakve detalje.

Nioh možete nabaviti za spomenute platforme, a ako želite, na Steamu se trenutno prodaje po 50 posto nižoj cijeni u sklopu Lunar New Year rasprodaje. Sve druge informacije o igri možete pronaći na službenim stranicama ili baciti oko na trailer ispod teksta.