Tijekom velike ceremonije The Game Awards 2020 bilo je prikazano mnoštvo odličnih trailera za neke nove nadolazeće igre, brdo svjetskih premijera i novi traileri već prethodno najavljenih igara. U ovoj posljednjoj kategoriji bio je i novi gameplay trailer za ljetos najavljenu PlayStation 5 ekskluzivu Returnal, a sada je stigao i još jedan dodatni gameplay prikaz kojega nam donosi sami studio Housemarque.

Kroz gameplay trailer prikazan početkom mjeseca saznali smo da Returnal na PlayStation 5 stiže 19. ožujka 2021. godine, a putem danas objavljene druge epizode Housemarquevog vlastitog podcasta Housecast saznali smo kako je Returnal postao njihov novi next-gen projekt koji ovoga puta veliki naglasak stavlja na samu priču.

Posebnost ove igre leži u činjenici da se Housemarque prethodno proslavio nizom shoot’em up igara, većinom nešto manje izazovne grafike i jednostavnijeg prikaza, dok će Returnal biti prava velika pucačina iz trećega lica, s elementima survival horora i SF-a, pa je ovo i za sami studio jedan od najizazovnijih i najambioznijih projekata dosad.

Returnal u futuristički setting ubacuje napucavanje s čudovištima i alienima pomoću kojekakvog tehnološki naprednog oružja, istraživanje i veliki svijet koji je zapeo u vremenskoj petlji, a sve to uz roguelike elemente i interesantne specijalne moći zbog kojih igra izgleda kao mješavina filma Edge of Tomorrow i igara kao što su Control i Death Stranding.

Što o samoj igri, njezinom nastajanju i iskustvu koje čeka igrače imaju za reći direktor igre Harry Krueger i direktor marketinga Mikael Haveri, pogledajte u drugoj epizodi Housecasta, koja donosi spomenuti novi pogled na gameplay.