Prošla je godina dana otkad je izašao RPG Pillars of Eternity II: Deadfire, nastavak na odlično prihvaćenu igru istog žanra koju je nakon uspješne Kickstarter kampanje izdao razvojni tim Obsidian Entertainment. Kao i original, druga igra je pokupila veoma dobre ocjene od kritičara i igrača, a razvojni tim je nakon izlaska nastavio s radom na njoj i izdavanjem dodatnog sadržaja.

U sklopu proslave prvog rođendana Obsidian je pripremio veliku besplatnu nadogradnju s kojom je igra došla do verzije 5.0, a ona je donijela nova poboljšanja i promjene u već veoma dobro RPG iskustvo. Tim je dodatno podesio pomorske bitke i korisničko sučelje, mod koji omogućuje borbu na poteze dobio je konačnu verziju, ubačeni su novi elementi priče, balansirana priča ako ste se odlučili na Anarchist Path, te je ubačen posljednji God Challenge imena The Ultimate.

Pillars of Eternity II: Deadfire možete nabaviti za PC, a tim nudi tri verzije. Osim osnove igre izašlo je nekoliko ekspanzija u sklopu Season Passa kojeg je tim najavio, ali svaku možete kupiti zasebno. Ispod teksta ćete pronaći video u kojem možete vidjeti sve promjene, dok sve druge detalje o igri možete proučiti na službenim stranicama. Ako ste zainteresirani za kupovinu, posjetite stranice na Steamu, GOG-u ili Humble Bundleu.