Razvojni tim Obsidian Entertainment se nakon rada na mnogima dragom Fallout: New Vegasu  i kontroverznom South Park: The Stick of Truth odlučio vratiti izradi RPG-ova kakvi su izlazili prije 15 ili više godina. Nakon što su to veoma uspješno odradili kroz Pillars of Eternity, odlučili su napraviti nastavak Pillars of Eternity II: Deadfire.

U odnosu na original, dvije su stvari u razvoju bile drugačije – uspješnu crowdfunding kampanju je tim ostvario putem platforme Fig i izdavačke dužnosti je umjesto Paradox Interactivea preuzeo Versus Evil. Ovaj su nastavak igrači na svojim računalima trebali zaigrati 3. travnja, no tim je odlučio pomaknuti datum izlaska za mjesec dana.

“Znamo da ste vjerojatno, kao i mi, jako uzbuđeni oko izlaska Pillars of Eternity II: Deadfirea. Kao što već i sami znate, Deadfire je ogromna igra i značajno veća od originala. Obsidian je radio napornije od Abydona samog kako bi svaki inč bio odličan, a uz to smo primijenili i sve odlične povratne informacije koje smo dobili od igrača koji su sudjelovali u beta testiranju. Imajući to na umu, treba nam dodatnih par tjedana za poliranje i završavanje igre”, stoji u izjavi Obsidiana.

Pillars of Eternity II: Deadfire sada izlazi 8. svibnja za PC, dok će verzije za konzole – PlayStation 4, Xbox One i Switch – početi pripremati nakon toga. Ispod teksta se nalazi malo stariji prikaz gameplayja, dok ćete sve ostale informacije o igri pronaći ovdje.