U velikom intervjuu koji je dao za Gamespot, Xboxov šef Phil Spencer otkrio je kakvo je njegovo mišljenje o budućnosti gaminga, a pogotovo streamanja igara.

Spencer tvrdi da je streamanje igara stvar daleke budućnosti i da još uvijek ne vidi dovoljnu količinu igrača koji će se zadržati na takvom načinu igranja: “Mislim da je (streamanje op.a.) godinama daleko da postane mainstream načinom na koji igrači igraju igre. I to doslovno mislim godinama i godinama”.

Unatoč činjenici da već godinama postoje streaming servisi za gledanje filmova i serija, Spencer nije uvjeren da će gaming industrija preko noći prihvatiti streamanje igara.

“Uzmimo za primjer Netflix, koji je star 20 godina. Ponekad pomislim da smo to zaboravili, jer tehnologija napreduje jako brzo. U ovom trenutku star je 20 godina, dakle trebalo nam je dva desetljeća da bi došli do točke na kojoj smo sad, gdje su najveće serije poput Game of Thronesa ili House of Cardsa gledljive putem streama. Vjerujem da će streamanje igara stići puno prije 20 godina, ali to neće biti za dvije godine. Ovo je tehnološki napredak. Iako se čini da se događa preko noći, ne događa se”, rekao je Spencer.

Jasno nam je da za bilo kakvu promjenu, bila ona pozitivna ili negativna, treba vremena. Ali kad ovakvu izjavu da šef Xboxa, koji nam uskoro donosi xCloud (servis za streamanje igara), moramo se bar malo zapitati je li uistinu pravo vrijeme za davanje takvih izjava. Ma koliko ona bila realna.

Cijeli intervju sa šefom Xboxa možete pročitati na Gamespotu.