Domaći razvojni studio Games Revolted već neko vrijeme radi na prvoj hrvatskoj online kartaškoj igri dark fantasy tematike s totalno kul imenom – Phageborn. I dok smo veliku premijeru spektakularnog prvog trailera za igru imali čast prikazati na našem prošlogodišnjem sajmu Reboot InfoGamer 2018 – powered by A1, ekipa iz studija danas je napokon podijelila potpuno novi trailer koji nam prikazuje sami gameplay i što nas u igri očekuje. No to nije sve, jer istovremeno je i najavljeno da prva faza zatvorenog tehničkog beta testiranja igre kreće već ovoga vikenda!

Kako stoji u novo objavljenom službenom priopćenju koje dolazi uz trailer, Phageborn smjera definirati potpuno novu generaciju online kartaških igara i donijeti novosti u ovaj pomalo ustajali žanr. Iz studija navode kako će igra biti u skladu s popularnom i kul dark fantasy tematikom te vješto kombinirati bogatu i privlačnu priču s jedinstvenim i dubokim strateškim gameplay mehanikama. Drugim riječima, očekuje nas detaljno razrađena singleplayer kampanja s interesantnom pričom smještenom u mistični svijet Issilith te ćemo imati mogućnost birati svoje frakcije i Avatara, a osim što ćemo mečeve moći igrati sami u singleplayeru (PvE), tu je i multiplayer komponenta koja se igra u četvero, odnosno dva na dva.

Igru možete igrati sami kroz singleplayer kampanju ili, pak u multiplayer modu 2vs2.

Nakon gotovo četiri godine aktivnog razvoja i nakon što smo s javnošću dijelili samo ono s čim smo bili zadovoljni, spremni smo baciti se u žrvanj! Tržište je krcato i konkurencija je velika, no smatramo kako potencijal žanra kartaških igara nije do kraja ispunjen. Naš plan je to promijeniti i upravo zato smo se odlučili na žanr kartaških igara” navodi Dominik Marić, izvršni direktor Games Revolteda.

Što se, pak, tiče zatvorene tehničke bete, ona kreće već ovoga vikenda te traje od 27. srpnja do 28. srpnja (subota i nedjelja) i to isključivo putem Steama. Valja napomenuti kako će ovo biti tek prva u nizu nekoliko različitih beta testiranja, a za sudjelovanje u prvoj beti možete se prijaviti već sada putem ovoga linka. Iz studija napominju kako će sudionici ove zatvorene tehničke bete biti odabrani nasumično te će nakon odabira biti kontaktirani putem maila sa svim potrebnim informacijama.

Osim što će ovo biti online kartaška igra, Phageborn dolazi i s bogatom dark fantasy pričom, uz čitav niz frakcija, likova i dubinski lore

Izuzev zatvorene bete, poznato je da Phageborn na tržište izlazi nekad krajem ovoga ljeta 2019. godine te da prvenstveno dolazi kroz Early Access putem Steama na kojem već sad igru možete dodati na svoju wishlistu, a bit će premium B2P (buy to play) igra, odnosno neće biti besplatna, ali zato neće biti ni pay2win te studio ističe da će jedine mogućnosti za dodatnu kupnju biti in-game kozmetički predmeti, dok će za napredak kroz igru i otključavanje novih avatara i karata biti potrebno samo igrati igru.

U svakom slučaju, kako sve to izgleda u pokretu, saznajte u nastavku ovoga teksta kroz potpuno novi gameplay trailer, a dodatne informacije o igri saznajte putem njezinog službenog weba ili facebook stranice.