Poznati razvojni studio Insomniac Games, koji nam je donio odličnu akcijsku  avanturu Marvel’s Spider-Man i koji nam ove godine donosi Spider-Man: Miles Morales, objavio je da će protagonist prve igre Peter Parker u remasteriranoj verziji Marvel’s Spider-Man izgledati znatno drugačije i bolje.

Vijesti o tome stižu putem novog detaljnog posta na službenom PlayStation blogu, putem kojega je Insomniac Games prenio niz informacija o remasteru igre Marvel’s Spider-Man, igre koja dolazi u paketu s nedavno najavljenim dodatkom i standalone igrom Spider-Man: Miles Morales. Tako će  se remaster za PlayStation 5 od originala iz 2018. razlikovati na više načina.

Kompletni next-gen remaster tako ima pomno razrađene i poboljšane assete, tehnologiju i brojne nadogradnje, dodatne značajke koje nisu bile u originalnoj verziji (poput novih odijela) i grafički značajno poboljšane okoline, no najznačajnija je promjena glumca, pa je u remasteru lice Petera Parkera novi glumac Ben Jordan čiji model lica, prema riječima studija Insomniac, bolje odgovara nasnimljenim animacijama lica poznatog glumca Yurija Lowenthala.

Studio je dodao i da će nova igra, zahvaljujući sirovoj snazi konzole PlayStation 5, imati visoki frame rate kroz takozvani Performance Mode, uz 60 sličica u sekundi za savršeno i potpuno glatko iskustvo igranja s jednim od najboljih superheroja, a uz sve to značajke nove konzole očitovat će se i kroz druge značajke, kao što je gotovo pa automatsko loadanje/učitavanje, prostorni 3D audio i primjenu značajki novog kontrolera DualSense, poput haptičkog sučelja i adaptivnih triggerra.

Kako bi igru prikazali u tom novom svjetlu, Sony i Insomniac Games objavili su čak dva nova trailera koje možete pogledati iznad u ovoj vijesti, a uz to su putem službenoga PlayStation bloga prenijeli i brojne druge informacije o novostima vezanima uz igru, uključujući i detalje o različitim izdanjima igre, od Standard do Ultimate Edition, stoga svakako bacite oko i na kompleni tekst novog posta na ovome linku.