Kreatori serije otkrili su da je četvrta sezona u fazi produkcije te potvrdili da u planu već imaju petu sezonu televizijske adaptacije knjiga poljskog autora Andrzeja Sapkowskog.

Nakon šokantnih događaja koji su promijenili kontinent i koji zatvaraju treću sezonu, nova sezona prati Geralta, Yennefer i Ciri koji su suočeni s putovanjem ratom opustošenim kontinentom i njegovim brojnim demonima odvojeni jedni od drugih. Ako mogu prigrliti i voditi skupine neprilagođenih u kojima se nađu, imaju šanse preživjeti vatreno krštenje i ponovno pronaći jedni druge“, stoji u službenom opisu.

Prema riječima koje su izabrali, čini se da će nova sezona uglavnom pratiti petu knjiguVatreno krštenje, a vjerojatno će sezati i dalje od toga pošto je do kraja radnje ostalo za obraditi još tri knjige.

Jedna od prepoznatljivih točaka ove serije bio je britanski glumac Henry Cavill koji je sjajno utjelovio Geralta iz Rivije, ali je na žalost mnogih, 2022. potvrdio da će njegovo mjesto po završetku treće sezone preuzeti glumac Liam Hemsworth.

Brojni fanovi Witchera su, osim negodovanjem oko odlaska Cavilla, izrazili svoje nezadovoljstvo načinom na koji Netflix obrađuje događaje iz knjiga, a kao šlag na torti, sam Sapkowski je kazao da ga producenti serije “nikad nisu poslušali” u vezi savjeta koje im je davao.