Andrzej Sapkowski, autor serije knjiga The Witcher čija djela su korištena kao inspiracija i temelj za razvoj brojnih vizualnih projekata poput trilogije igara CD Projekt Reda te Netflixove TV adaptacije The Witcher, kaže da Netflix “nikada nije slušao” njegove povratne informacije, prenosi Eurogamer. 

Konkretno, kada je Sapkowski posjetio set The Witchera koji je posebno pohvalio nazvavši ga “nevjerojatnim“, također je izjavio da Netflix nikada nije uzeo u obzir njegove povratne informacije. 

Možda sam im dao neke ideje, ali me nikad nisu poslušali“, rekao je Sapkowski u intervjuu za Cerealkillerz prije nego što se nasmijao te popratio rečeno sarkastičnom imitacijom: “Tko je ovo? To je pisac, to nije nitko”.  

Možemo govoriti da postoji nezadovoljstvo načinom na koji je Netflix obradio događaje, a mnogi vjeruju da je jedina stvar koja je čitav show držala na mjestu glumac Henry Cavill u ulozi Geralta koji je nakon treće sezone odlučio napustiti projekt. Cavill nikad nije službeno objasnio razlog odlaska, ali mnogi sugeriraju da glumac nije bio zadovoljan kako je Netflix obrađivao književni izvor. 

Iz rubrike vedrijih vijesti, Sapkowski je u intervjuu otkrio da radi na novoj knjizi The Witcher i rekao da bismo je mogli čitati sljedeće zime.