U nimalo iznenađujućoj vijesti, Activision je danas objavio da stupa u partnerstvo s Nvidiom, kako bi u ovogodišnju PC verziju iščekivane igre Call of Duty: Modern Warfare donio modernu i pompoznu tehnologiju ray tracinga.

Svima je jasno da su ray tracing i moderne tehnike postizanja realističnog osvjetljenja u igrama danas sve veća i važnija komponenta u području vizuala i high-end grafike. Stoga ne čudi da će jedan od ključnih serijala na razini AAA igara današnjice – novi Call of Duty: Modern Warfare podržavati upravo tu tehnologiju, kako bi igra zasjala u punom sjaju i predstavljala svjetionik grafičkih dostignuća današnjice.

Do iduće generacije konzola koje će također koristiti tehnologiju ray tracinga, PC verzija će i dalje izgledati najbolje

Naš rad s Nvidia GPU-ovima pomogao nam je kroz razvoj PC verzije Modern Warfarea“, o suradnji s Nvidiom oglasio se Dave Stohl – suvlasnik studija Infinity Ward, zaslužnog za novu igru u serijalu Call of Duty te dodao: “Stoga smo u naš rendering pipeline integrirali RTX značajke kao što su ray tracing i adaptive shading“.

Da će novi Call of Duty: Modern Warfare grafički izgledati fantastično, ne sumnjamo, naročito nakon što smo prije tjedan dana vidjeli prvi ikad trailer prikazan u sklopu službenog otkrivanja igre, čije su snimke doista iz same igre, iako snimljene s PlayStationa 4 Pro. Stoga vjerujemo da će PC verzija izgledati još ljepše.

Vrijedi ponoviti: Call of Duty: Modern Warfare izlazi 25. listopada za PC, PlayStation 4 i Xbox One, a u nastavku ponovno pogledajte prvi službeni trailer objavljen prije tjedan dana.