Portal Xbox Wire danas je objavio vijest da Microsoft dovodi svoju pretplatničku uslugu PC Game Pass u još 40 zemalja među kojima su Hrvatska, Srbija, Bosna i Hercegovina, Albanija, Crna Gora, Slovenija i Sjeverna Makedonija.

Počevši s današnjim danom, 28. veljače, igrači koji su uključeni u program Xbox Insider (Early Access program za testiranje nadolazećih implementacija) iz navedenih zemalja mogu se pretplatiti na PC Game Pass u sklopu kojeg će igračima biti omogućen pristup PC Game Pass igrama po posebnoj cijeni za prvi mjesec testiranja. Službeno lansiranje pretplate za sve PC igrače možemo očekivati tijekom narednih mjeseci.

Ono što će igrači dobiti je pristup biblioteci s više stotina igara za PC, uključujući nova izdanja Xbox Games studija, Bethesdine ikonične igre, EA Play članstvo i pogodnosti članstva Riot Gamesa.

PC Game Pass ne treba zamijeniti s Xbox Game Passom koji u Hrvatskoj i dalje ostaje bez službene podrške. Bez obzira na to, PC Game Pass nudi široki asortiman PC igara s kojima se zasigurno nećemo osjećati zakinuto.

Kako se prijaviti na ogledni program PC Game Pass i program Insider pogledajte u videu.