Prvijenac studija Ironwood koristi tematiku vožnje na drukčiji način od onoga što smo navikli i miješa žanrove za musaku dobrih sastojaka. A znate kako mnogi vole musaku…

Osim što smo gladni (i što je musake nestalo u lokalnom restoranu već u deset ujutro), Pacific Drive potiče i glad za igranjem nečeg novog. Nekog novog žanra koji bi se mogao nazvati driving survival iliti preživljavanje vožnjom. Doslovce.

Alex Dracott, kreativni direktor, povodom početka prodaje igre rekao je: “Kao tim, nadrealno je gledati unatrag 4 godine na stvaranje Ironwooda s timom od 4 člana usred globalne pandemije. Od tada smo dodali nekoliko novih lica, ali još uvijek smo mali tim i nevjerojatno smo ponosni što lansiramo svoj prvi naslov. U ime Ironwood Studiosa, hvala svima koji su odvojili vrijeme da igraju Pacific Drive, nadamo se da ćete uživati.

A očekuje nas neprijateljska regija puna radijacije i opasnih anomalija. To bi bio iznimno kratki opis igre, dok bi prošireni, obogaćen promocijskim formulacijama zvučao ovako: Zaglavljeni u ovoj nadrealnoj i tajanstvenoj verziji pacifičkog sjeverozapada, igrači se kreću neravnim terenom samo sa svojim karavanom kao društvom usred jezivih glasova koji odzvanjaju eterom. Iz sigurnosti garaže, igrači i njihov pouzdani karavan kreću u istraživanje nepoznatog gdje preživljavanje ovisi o potrazi za dragocjenim resursima i pažljivom kretanju kroz razne opasnosti. Svako putovanje dublje unutar Zone postaje još opasnije jer igrači zalaze u neistražen teritorij i otkrivaju čudne misterije i izvanzemaljske opasnosti prije nego što će se utrkivati protiv oluje kako bi se vratili u sigurno utočište svoje garaže da napune gorivo, poprave probušenu gumu i pokušaju ponovno.

Pacific Drive dostupan je za PlayStation 5 i PC putem Steama i Epic Games Storea. Fizičko kolekcionarsko izdanje trebalo bi biti objavljeno 9. travnja, a distribuirat će ga Maximum Games i to samo na odabranim lokacijama.