O tome da Activision radi  na novom projektu iz serijala Tony Hawk’s Pro Skater šuška se već jako dugo, a posljednja vijest o tome internetom se proširila ranije ovoga mjeseca, kad je poznati skater Jason Dill u jednom podcastu otkrio da nova igra treba izaći nekad ove godine i da je radio na njezinom soundtracku. Danas, pak, informacije stižu od samog planetarno popularnog skatera Tonyja Hawka, koji je putem SMS poruka otkrio da nam ove godine stižu remasteri igara Tony Hawk’s Pro Skater 1 i Tony Hawk’s Pro Skater 2.

Prvotna vijest o tome proširila se kad su putem twittera fanovi počeli stavljati screenshotove s SMS porukom od samog Tonyja Hawka (koji je prošle godine javno podijelio svoj mobilni broj). Kako Tony ističe u SMS-u, Tony Hawk’s Pro Skater 1 i 2 vraćaju se s originalnim mapama, originalnim skaterima i pjesmama iz originalnog soundtracka, ali uz mnoštvo novih značajki. “Igra izgleda super i bit će službeno najavljena uskoro“, zaključuje Tony u SMS-u.

U međuvremenu, prije nekoliko trenutaka Tony je putem vlastitoga twitter profila podijelio i naslovnicu remastera uz prigodni tekst “Sretan rođendan meni!“, po kojoj je jasno da prve dvije igre serijala Tony Hawk’s Pro Skater dolaze u jednom paketu te izlaze ove jeseni, točnije, 4. rujna 2020.

Da su informacije točne, potvrdio je potom u odgovoru na tweet i Geoff Keighley, poznati novinar i organizator ceremonije The Game Awards, koji je Tonyju čestitao rođendan  i poručio: “Vidimo se za par minuta!“.

Nakon svega toga stigla je napokon i službena potvrda te je objavljen i najavni trailer, a kroz njega saznajemo da Tony Hawk’s Pro Skater 1 i 2 dolaze na PC (ekskluzivno za Epic Games Store), PlayStation 4 i Xbox One te da će imati podršku za 4K rezoluciju, originalne modove i podršku za online multiplayer. Na igri, naravno, radi Vicarious Visions, studio poznat po remakeovima igara Crash Bandicoot N. Sane Trilogy i Crash Team Racing Nitro-Fueled.

Kompletni remasteri u novom objedinjenom paketu nose zajedničko ime Tony Hawk’s Pro Skater 1 + 2, a kako obje igre izgledaju u akciji, saznajte u novome traileru: