Prošle godine je u Overwatch došao Year of the Rooster, prvi Lunarni event koji je u igru uveo nove kozmetičke predmete – sprejeve, ikone i skinove, a pokraj toga smo imali priliku zaigrati i CTF (Capture the Flag) mode.

Ovogodišnji Lunarni event, Year of the Dog počinje 8. veljače, a Jeff i Overwatch team su se potrudili da ovo bude jedan od najboljih in-game događaja do sad.

U Overwatch dolazi nova mapa – Ayutthaya.
Ayutthaya je mapa smještena u Tajlandu i dizajnirana je kako bi bila samo CTF mapa. Mapa je podijeljena na dvije strane- jedna će biti drevna i sadržavat će predivan hram, a drugi dio mape je moderan i pun svijetla.

Putem feedbacka i savjeta po forumima, odlučili su uvestii prijeko potrebne promijene u CTF.
U CTF-u više nema izjednačenja već će tu mehaniku zamijeniti s iznenadnom smrti (Sudden-Death) u oba tima. Dakle, ako su oba tima izjednačili, zastave se premještaju bliže sredini mape. U tom slučaju, tko umre, za njega ne postoji respawn.

Uzimanje zastave će od sad biti instantno, a ako nosite zastavu s recimo Winstonom i iskoristite njegov ability Jump Pack, zastava će vam ispasti.

Ove promjene bi CTF trebale napraviti dinamičnijim, zabavnijim i punim akcije.

Još jedna zanimljivost vezana za CTF je ta da će CTF imati svoju kompetitivnu sezonu. Ako dospijete do Top 500 dobivate poseban sprej i ikonu, a svima koji budu sudjelovali u kompetitivnom CTF-u bude dodijeljen sprej.

Year of the Dog pokraj nove mape i poboljšanog CTF modea donosi i 6 legendary skinova. Jeff je potvrdio da Mercy i Genji dobivaju skin, a Widowmaker koja je na introu developer updatea bi mogla biti epic skin što bi značilo da možemo očekivati više od 6 skinova.

Year of the Dog u igru dolazi 8. veljače kao besplatni update svim vlasnicima Overwatcha i trajat će 4 tjedna.

Više o samom eventu poslušajte Jeffa u ovom developer updateu.