Prije dvadesetak dana Blizzard Entertainment otkrio nam je novog heroja za svoju igru Overwatch. Njegovo ime je Siebren de Kuiper, poznat pod imenom Sigma, a u igru dolazi u klasi “Tanka”. U pretposljednoj najavi nismo imali službeni datum njegovog dolaska, a sada možemo potvrditi kako je, u novom ažuriranju za igru koje je upravo stiglo, dostupan i sam Sigma.

Sigma je ekscentrični astrofizičar, koji je nakon neuspješnog eksperimenta dobio moć kontroliranja gravitacije, a dolazi sa skillovima poput Hyperspheres, Experimental Barrier, Kinetic Grasp, Accretion i Gravitic Flux. O Sigmi smo već detaljno pisali kad je najavljen, pa kako se ne bi ponavljali, ovoga puta donosimo samo najnoviji trailer, koji je danas objavljen. Krenimo stoga na ostale detalje koji su od danas aktualni u igri.

Role Queue

Nakon što je u posljednjih par mjeseci igra izgubila dio svojih igrača, a sve zbog tzv. GOATS pristupa igri, u današnjem ažuriranju dolazi i vrlo bitna promjena u matchmaking sistemu. GOATS pristup igri je vrlo defenzivna taktika u kojoj su igrači meč započinjali sa tri Tank i tri Support klase, zanemarujući treću, Damage klasu. Tank klasa može stvarati barijere koje blokiraju protivničke napade, dok Support klasa može obnavljati zdravlje igrača u timu. Vjerujemo kako s tim informacijama nije teško za zaključiti što su točno GOATS igrači radili i zašto nisu bili pretjerano popularni, unatoč uspjehu kojeg su postizali koristeći navedenu taktiku.

Po novom matchmaking sustavu nazvanom Role Queue, svaki tim će biti sastavljen od po dva igrača klase Tank, dva igrača iz Support klase te dva iz Damage klase. Blizzard najavljuje kako će u samom Quick Play modu upravo taj Role Queue sustav dodatno poboljšati kvalitetu spajanja igrača, sukladno, naravno, klasi koju igrač najčešće bira. Tako će npr. igrač A koji pretežito igra sa Tank klasom, prije biti spojen sa igračima B i C, od kojih jedan preferira Support, a drugi Damage klasu, naspram recimo igrača D koji također preferira Tank klasu kao igrač A. Navedeni sustav bi trebao poprilično ubrzati spajanje igrača u igri, a mečevi će svakako biti pravedniji i više izbalansirani.

Role Queue je od danas u beta verziji, a dostupan je isključivo u Competitive Play modu. Tako će ostati sve do 1. rujna, nakon čega ova značajka dolazi i u Quick Play, koji će na kraju krajeva, od nje imati najviše koristi.

TOP 500 Leaderboards

Blizzard nam je u igru ubacio i 4 različite ljestvice (po jedna za svaku od tri klase) na kojima će biti vidljivo top 500 najboljih igrača, a kako bi igrač uopće došao na ljestvicu, mora odigrati bar 25 mečeva s određenom klasom. Četvrta ljestvica sastojat će se od zajedničkog prosjeka iz sve tri dostupne klase, a da bi se igrač našao na toj ljestvici, mora osigurati uvjete iz ljestvice za svaku od klasa, što znači da ga opet čeka minimalno 25 mečeva po svakoj od tri klase. Na kraju sezone, sve igrače koji se nađu u top 500 igrača očekuju nagrade u obliku dodatne igračeve ikonice i animiranog spreja.

Patch koji je upravo postao dostupan za PC, PlayStation 4 i Xbox One riješava i neke bugove, a donosi i “popravak” određenih heroja s ciljem bolje ravnoteže samih mečeva. Potpuni patch notes možete pronaći na službenoj web stranici igre.