Analitičari iz tvrtke SuperData Research objavili su novi izvještaj koji se fokusira na financijski uspjeh ovogodišnjih igara. U ovom izvještaju stoji kako je Overwatch dominirao tržištem na svim platformama te postao najuspješnija premium AAA igra 2016. godine.

Naravno, kako se radi o premium AAA kategoriji iz računice su izuzeti free-to-play naslovi, kao i igre koje koriste pretplatnički model. Ove bi kategorije drastično promijenile vrh ljestvice najuspješnijih, no razumljivo je zašto ih tvrtka nije uzela u obzir – ipak se radi o potpuno drugačijoj kategoriji zabavnog softvera.

Overwatch je posebno snažno dominirao na PC-ju gdje je zaslužan za više od 10% ukupno ostvarenih prihoda. Blizzard je na svom hitu tijekom godine uprihodio više od 585 milijuna američkih dolara, dok je kompletno tržište premium AAA igara „teško“ otprilike 5,4 milijardi dolara. Ovaj je uspjeh još impresivniji kad u obzir uzmemo činjenicu da je na tržište stigao tek krajem svibnja ove godine.

U vezanim vijestima, Blizzard je objavio kako će Overwatch nastaviti rasti i iduće godine te kako se igrači imaju čemu radovati. Najvažnije novosti koje nas očekuju iduće godine jesu nekoliko novih heroja i najmanje jedna nova multiplayer mapa, no bit će tu i manjih, ali korisnih dodataka poput obnovljenog komunikacijskog izbornika i sličnog.

Igračima na PC-ju zanimljiva bi mogla biti izjava da će Overwatch dobiti server browser koji će im omogućiti da pronađu servere s posebnim pravilima te lakše okupe ekipu koja voli sličan stil igre. Više informacija o planovima za 2017. godinu možete pronaći u videu koji smo priložili iznad.