Sjećate se kad je 1. srpnja Sony kupio razvojni studio Nixxes Software, stručnjake za PC portove igara i to samo nekoliko dana nakon što su u svoju obitelj PlayStation Studios dočekali i Housemarque, tvorce PS5 ekskluzive Returnal, pa je japanski ogranak PlayStationa “slučajno podijelio i krivu informaciju” o tome da je Sony kupio i poznati studio Bluepoint Games

Pa, sada više nije greška: dio obitelji PlayStation Studios od jučer je službeno i Bluepoint Games koji se proslavio hrpom portova, ali i remastera i remakeova igara kao što su Uncharted: The Nathan Drake Collection, Demon’s Souls za PS5, odlični remake za Shadow of the Colossus te brojne druge igre. Objavio je to jučer Sony putem službenog PlayStation bloga.

Uz popratni tekst na blogu, konačnu i stvarnu kupnju Bluepoint Gamesa opet je komentirao šef PlayStation Studiosa Hermen Hulst u videu objavljenom na društvenim mrežama, ističući kako je Sony predan kvaliteti igara te je to glavni razlog kupnje studija koji se u svim svojim projektima dokazao kao jedan od najkvalitetnijih i najstručnijih po pitanju izrade igara s vrhunskim vizualima i gameplayem te izgradnjom uvjerljivih svjetova i likova, čime će “značajno doprinijeti budućnosti PlayStaton Studiosa“.

Pretpostavljamo da je ova kupnja zapravo osigurana već ranije te da je zato i procurila vijest još u srpnju, no Sony je očito htio još malo pričekati prije nego vijest objavi javno. S druge strane, ekipa iz Bluepoint Gamesa također je imala samo riječi hvale za Sony, svoje nove vlasnike, ističući kako zasad ne žele objaviti novosti vezane uz svoju iduću igru i projekt, ali dali su naslutiti da će za žedne fanove imati više informacija u nadolazećim mjesecima.