Samo nekoliko dana nakon što je Sony javno obznanio da su kupili i u obitelj PlayStation Studios dočekali finski studio Housemarque, tvorce PS5 hita Returnal, stigla je vijest da su kupili još jedan studio – nizozemski Nixxes Software.

Radi se o tehničkom studiju koji je specijaliziran za izradu i optimizacije PC portova brojnih AAA igara koje su napravili Crystal Dynamic, Eidos Montreal i IO Interactive, a sve to pod izdavačem Square Enix. Samo neke od tih su Deus Ex: Human Revolution, Deus Ex: Mankind Divided, trilogija Tomb Raider, Marvel’s Avengers, čitavi serijal Legacy of Kain te stealth avantura Thief iz 2014. godine.

Vijest o Sonyjevoj kupnji Nixxesa putem twittera je objavio Hermen Hulst, šef PlayStation Worldwide Studiosa koji je nizozemskom talentiranom i iskusnom timu tehničkih stručnjaka izrazio dobrodošlicu u PlayStation Studios. U novoj objavi na stranici studija Nixxes, Hulst dodatno ističe kako će njihova strast za isporučivanjem najboljih mogućih iskustava biti snažan dodatak timu PlayStationa.

Ono što Hulst nije direktno adresirao je činjenica da je Nixxes Software primarno studio koji radi PC portove, a svima je jasno da su Sony i PlayStation relativno nedavno pokrenuli lavinu isporučivanja dosadašnjih PlayStation ekskluziva na PC. Zasada su, tako, na Steam i Epic Games Store stigli Horizon Zero Dawn, Death Stranding i Days Gone, a u bliskoj budućnosti očekuju se i brojne druge igre, pri čemu će Nixxes Software očigledno PlayStation Studiosu biti od velike koristi.

Dotada, u drugim (donekle vezanim) vijestima, usred objave o kupnji studija Housemarque, poznati leaker Nibel primijetio je kako je japanski ogranak PlayStationa prije dva dana slučajno podijelio krivu informaciju o tome da je Sony kupio i poznati studio Bluepoint Games koji se proslavio hrpom portova, ali i remastera i remakeova igara kao što su Uncharted: The Nathan Drake Collection, Demon’s Souls za PS5, odični remake za Shadow of the Colossus te brojne druge.

Očekuje li nas uskoro i službena potvrda da je Bluepoint Games također postao dio obitelji PlayStation Studios, ostaje za vidjeti.