Kao što već godinama znamo, Valve svojim igrama pruža podršku i nakon desetak godina starosti, pa su tako krajem mjeseca rujna izbacili zakrpe za Half-Life 2, Half-Life 2: Episode One, Half-Life 2: Episode Two, Half-Life 2: Lost Coast i Half-Life: Source. Zakrpe nisu bile pretjerano značajne, ali su popravile par nedostataka koji su se godinama povlačili u igrama poput izostanka treptanja kod NPC-jeva, što je bilo direktno povezano s jednim ažuriranjem iz 2014. godine. Naravno, developeri ovdje nisu stali pa su se nakon Half-Life igara posvetili i igri Portal 2.

Portal 2 izašao je 19. travnja 2011. godine, što znači da ažuriranje stiže osam i pol godina od izlaska igre. Zakrpa donosi par bitnih korekcija, od kojih izdvajamo onu koja popravlja in-game titlove, s obzirom da je dosad za to korišten jezik operativnog sustava umjesto odabrane jezične postavke na Steamu, a otklonjene su i neke poteškoće prilikom korištenja kontrolera.

Ono što je bitnije od toga je svakako nova implementacija koja se tiče podrške za kontrolere, pa tako sada konačno možemo zaigrati Portal 2 u co-opu koristeći miš i tipkovnicu te jedan kontroler! Dosad je to bilo moguće samo uz korištenje zaobilaznih metoda koje nisu uvijek funkcionirale, pa će ova hvalevrijedna implementacija dobro doći svim igračima koji nemaju drugi kontroler, a žele zaigrati igru s još jednim igračem. Bravo Valve, tako se to radi!

Sve detalje nove zakrpe možete pročitati ovdje.