Ubisoft je svojim investitorima predstavio financijske ciljeve, ali i termine izlaska novih igara za nadolazeće razdoblje 2020./2021. godine, prenosi portal Polygon. Nažalost, nakon današnje odgode igre The Last of Us Part II, imamo još loših vijesti jer Gods & Monsters, Tom Clancy’s Rainbow Six Quarantine i Watch_Dogs: Legion stižu s odgodom od najmanje par mjeseci.

Yves Guillemot, Co-Founder i Chief Executive Officer Ubisofta, u izvješću je naveo kako su u Ubisoftu “kroz proteklih par godina izbacili mnogo kvalitetnih naslova, izgradili portfolio različitih franšiza i uspješno proveli digitalnu transformaciju. No, u Ubisoftu su svjesni da nisu iskoristili puni potencijal koji je Ghost Recon Breakpoint mogao imati, a kojeg su prema njegovim riječima “kritičari loše prihvatili, a prodaja je bila vrlo razočaravajuća”. No, Ubisoft neovisno tome planira nastaviti pružati podršku navedenoj igri, a nadaju se da će im igrači pomoći sa savjetima kako je poboljšati.

Neočekivano slabom prodajom te lošim prihvaćanjem Ghost Recon Breakpointa od strane kritičara, došli su do zaključka da je teško dovoljno zainteresirati igrače za online igru, čiji prethodni nastavak i dalje ima koristi, nakon više godina optimizacije. Ubisoft je svjestan da im Breakpoint neće donijeti očekivanu zaradu te da je igra jednostavno odbijena od većine igrača koji su zaigrali prethodni nastavak.

I dok će Ubisoft i dalje raditi na daljnjem razvoju Ghost Recon Breakpointa, smatraju da je nužna odgoda igara Gods & Monsters, Rainbow Six Quarantine i Watch_Dogs: Legion do 2020.-2021. fiskalne godine, koja počinje u travnju 2020. godine. “Dok svaka od ovih igara već ima svoj osobni identitet i visok potencijal, želimo omogućiti našim timovima više vremena za razvoj igara, kako bi savršeno implementirali sve inovacije i igračima dostavili optimalno iskustvo”, rekao je Yves Guillemot.

Detaljnu Rebootovu recenziju Ghost Recon Breakpointa donosimo u idućem broju Reboota, a cijelo izvješće možete pročitati na ovoj web stranici.