Nova vijest 24.10.2019., 18:59h:

Stigla je i službena potvrda od strane razvojnog studija Naughty Dog, pa sada znamo da The Last of Us Part II i službeno kasni s izlaskom.

Kao razlog navodi se nemogućnost usavršavanja razvoja igre do kvalitete koju mogu nazvati Naughty Dog standardom. Razvojni tim suočio se s gadnim izborom između dvije opcije, kompromitiranjem određenih dijelova igre ili odgodom izlaska kako bi je do kraja ispolirali. Odabirom ove druge opcije razvojni tim moći će mirno završiti projekt koji je i dalje u razvoju, a ujedno neće biti pod stresom zbog prekratkog roka.

Cijelu objavu možete pročitati na službenoj web stranici razvojnog studija Naughty Dog.

Originalna vijest:

Iako nam je PlayStation prije točno mjesec dana, u sklopu State of Playaservirao datum izlaska igre The Last of Us Part II, portal Kotaku sada prenosi da nam nastavak The Last of Usa stiže tek na proljeće. Barem tako tvrde njihovi izvori, koji su navodno upoznati sa cijelom situacijom oko igre. Službeni datum izlaska dosad je bio 21. veljače 2020. godine.

Zasad se nitko iz Naughty Doga, razvojnog studija koji stoji iza igre, nije oglasio službenim priopćenjem, a nema ni potvrde/negiranja od strane izdavača Sonyja. Kotaku je jučer zatražio komentar direktno od izdavača, međutim, do danas nisu zaprimili nikakve povratne informacije, koje bi barem malo razjasnile novonastalu situaciju.

Moramo se složiti da je razvoj igara naporan posao, a sigurni smo da ekipa koja stoji iza nadolazećeg naslova igračima želi predstaviti poznato, ali unaprijeđeno iskustvo igre, čiji je prvi dio osvojio srca igrača širom svijeta. Ljestvica očekivanja je već sada postavljena prilično visoko, a sasvim sigurno ne želimo zaigrati nedovršenu igru.

Službena potvrda navodno stiže do kraja ovog tjedna, a do te potvrde (ili službenog negiranja), prisjetimo se posljednjeg videa koji je izbačen.