Kad su EA i DICE na ovogodišnjem sajmu E3 službeno predstavili Mirror’s Edge Catalyst, sreći fanova serijala nije bilo kraja. Već pri prvom predstavljanju rečeno nam je da ćemo igru zaigrati u veljači iduće godine, no čini se da je razvojnom timu ipak potrebno nešto više vremena da je pripremi za distribuciju.

U svježoj objavi na službenim web-stranicama DICE-ova je producentica Sara Jansson objasnila da će Mirror’s Edge Catalyst na tržište stići 24. svibnja 2016. godine, odnosno s otprilike tri mjeseca zakašnjenja.

„Stvaramo najdublju akcijsku avanturu s fluidnim kretnjama i borbom iz prvog lica. Mirror’s Edge Catalyst će biti novo igralište s još dubljom i zanimljivijom pričom, pa želimo ispuniti sve svoje ciljeve i doseći najveću razinu kvalitete.“ – napisala je Sara – „Donijeli smo odluku da novi Mirror’s Edge svijetu predstavimo 24. svibnja 2016. godine. Dodatne ćemo mjesece iskoristit kako bismo bili sigurni da će ulazak u masivan Grad Stakla i iskustvo uzdizanja Faith biti zabavno i impresivno koliko može biti.“

Jednom kad stigne Mirror’s Edge Catalyst će biti dostupan za PC, PlayStation 4 i Xbox One.