Tek prije dva dana pisali smo o tome kako je popularni serijal Crysis postao igriv na Xboxu One putem programa “Backwards Compatibility“, a sinoć su tome programu dodane još četiri kultne igre, odnosno Valveov paket The Orange Box!

Vijest o tome, kao i za Cryisis, opet je podijelio Xboxov Major Nelson putem twittera:

Naravno, kao što ste mogli pročitati u naslovu, radi se o igrama Half-Life 2, Portal: Still Alive, Left 4 Dead 1 i 2, ali s njima i Team Fortress 2, koji se također nalazi u Valveovom paketu The Orange Box.

Kompatibilnost je bitna Xboxu, developerima i njihovim igrama, kao i našoj zajednici” rekao je Major Nelson u popratnome postu ove vijesti putem službenoga Xbox bloga, te dodao: “Očuvanje gaming klasika dio je DNA [programa] Backwards Compatibility, a to Xbox One čini jedinom konzolom dizajniranom da pokreće najbolje igre prošlosti, sadašnjosti i budućnosti“.

Također, osim što će vlasnici Xboxa One od sada moći igrati te kultne igre, ono što je kod ove vijesti posebno je i činjenica da se ne radi samo o portu s Xboxa 360, već su sve ove navedene igre dodatno unaprijeđene za Xbox One X.

Kako Major Nelson navodi u tweetu i na službenome blogu, radi se o poboljšanju vizuala, većim rezolucijama i devet puta većem broju piksela nego što su to imale prijašnje verzije igara, pa će vlasnici konzole Xbox One X u Valveovim klasicima uživati u novome ruhu.

Xboxov program “Backwards compatibility” zato sada uključuje preko 500 igara, a ove novo dodane Valveove četiri iz paketa The Orange Box nisu jedine koje su dodatno poboljšane za Xbox One Xdosada je taj tretman dobilo 17 igara prethodno izdanih za Xbox 360, uključujući i Red Dead Redemption, Assassin’s Creed, The Witcher 2 i mnoge druge.