Poljski razvojni studio Techland prije nekoliko je dana obećao da nas 17. ožujka očekuju novosti o njihovoj odgođenoj igri Dying Light 2. Tako su jučer objavili novi kratki video, ali on zapravo ne donosi gotovo nikakve novosti, osim okvirne potvrde da bi igra ipak trebala izaći 2021. godine.

Naime, “novosti” su sinoć došle u obliku trominutnog videa u kojemu se javnosti obraćaju sami članovi studija Techland te prvu polovicu videa zapravo čitaju “mean tweetove” igrača koji bivaju toksični i psuju na studio što igra još nije gotova.

Slažemo se da verbalno ili bilo kakvo drugo nasilje, ni prema developerima niti prema bilo kome drugome nije prihvatljivo, a Techland ovim putem daje interesantan uvid u poruke mržnje s kakvima se studio svakodnevno susreće. 

Po pitanju same igre studio u drugoj polovici videa ističe da je izrada igre Dying Light 2 golem i izrazito kompliciran projekt te da napraviti igru nije nimalo lako, stoga se žele maksimalno posvetiti tome da naprave što bolju igru, onakvu kakvu igrači žele i zaslužuju. To, naravno, iziskuje puno vremena te studio igračima zahvaljuje na strpljenju, obećavajući više konkretnih novosti uskoro.

Izuzev toga, nakon neočekivane odgode iz siječnja, kada je Dying Light 2 odgođen bez ikakvog novog datuma, novi video barem nam otkriva da igru možemo očekivati nekad tijekom ove 2021. godine, a za sami kraj dobili smo, pazite sad, čak 19 sekundi novog gameplaya.

Na kraju svega, razvojni studio Techland nije se ni na sekundu pozabavio kontroverzom koja se internetom proširila krajem veljače, kada se saznalo da je studio u velikim internim problemima potaknutima lošim menadžmentom studija.