Prošlog smo vas tjedna informirali da je novi update Nvidijinih Geforce drivera imao neugodnu nuspojavu uništavanja instalacije operativnih sustava te da je na putu novi paket drivera koji bi trebao sve to popraviti. Danas je konačno došao paket 364.51 i ponovno uzrokovao glavobolje mnogim korisnicima koji su ih preuzeli na svoja računala. Nove nuspojave uključuju loše performanse, rušenja sustava, grafičke artefakte i uvijek popularne “plave ekrane smrti“. Ako imate nove drivere i niste naišli na probleme, smatrajte se sretnima, a ako jeste, najbolje bi bilo da upalite računalo u safe modu i uklonite novi paket drivera i zamijenite ih ranijom verzijom sa službene stranice.

Posljednji stabilni driver za Nvidia grafičke kartice je 362.00 pa vam toplo preporučamo da još neko vrijeme zadržite tu verziju na svojim računalima dok se ne uvjerite da noviji driveri neće uzrokovati rušenje sustava ili bubonsku kugu ili nešto treće…

Nvidia već neko vrijeme ozbiljno vodi AMD u broju prodanih kartica, ali lijepo je vidjeti da konkurenciji daju priliku da ih dostigne. Ako nastave s ovako redovitim sabotiranjem svojih korisnika, ne sumnjamo da će dobar dio njih ubrzo preći sa zelenoga na crveno.