DISCLAIMER: Blagi spoileri u nastavku članka!

Po svim kataklizmičnim dojmovima content creatora i meme lordova, Fallout 76 je sveopća katastrofa nestabilnosti i bugova, čak i u kontekstu prijašnjih Bethesdinih izdanja.

Na tu hrpu možemo dodati tragikomičnu vijest kako je grupica Fallout 76 igrača izvela koordinirano lansiranje tri nuklearne bombe u isto vrijeme na mapi, što je srušilo server i izbacilo igrače iz sessiona. 

Youtuber Nickaroo93 je podijelio eskapade svoje grupe koja je lansirala nuklearne bombe nakon što su pobijedili Scorchbeast Queen. Ukoliko niste pratili detalje late-game lorea, Scorchbeast su čudovišta i neprijatelji na poprilično visokom levelu koji se pojavljuju nakon nukeanja Fissure Site, s tim da je Queen level 95 neprijatelj kojeg se mora pobijediti kao dio vremenski ograničenog eventa.

Određeni news outleti su prenijeli vijest da su igrači uložili dovoljno vremena tijekom FO76 bete da su dobili pristup šiframa za nuklearne bombe, te su te iste šifre iskoristili na dan launcha.

Prvi patch bi trebao izaći danas, te će se pozabaviti primarno općim ispravkama i optimizacijom grafičkog enginea, što bi, nadamo se, isključilo rušenje servera tijekom možebitnog koordiniranog lansiranja nuklearnih bombi u budućnosti.

Patch je poprilično velik, no Bethesda uvjerava igrače da će budući updateovi biti podosta manji u veličini. Nadajmo se ponavljanju ovog pothvata da vidimo je li Bethesda ispravila i stabilizirala svoje servere!

Video incidenta pogledajte u nastavku i sretno svima u lutanju Wastelandom!