Akcijski fantasy RPG Godfall originalno je najavljen u sklopu ceremonije The Game Awards 2019 kao prva igra za koju smo sigurno znali da dolazi na PlayStation 5, ali uz njega i na PC. Iako smo već jedan novi trailer igre za PlayStation 5 dobili u sklopu velikog eventa PS5: The Future of Gaming, danas je stigao još jedan novi trailer koji ovoga puta prikazuje gameplay konkretno za PC izdanje, ali uz to smo saznali i nekoliko novih informacija o igri.

U novom gameplay traileru redatelj igre Keith Lee iz razvojnog studija Counterplay Games objašnjava nam da nas u high fantasy svijetu igre očekuju “herojski vitezovi, drevna magija i zabranjena carstva”. Svijet je podijeljen na četiri carstva na osnovu elemenata zemlje, vode, zraka i vatre. Igrači preuzimaju ulogu božanskih ratnika i vitezova Valorian, koji nose legendarne oklope zvane Valorplates. Ti oklopi njihove nositelje transformiraju u nezaustavljive majstore melee borbe.

Studio ističe i da se igra žanrovski može okarakterizirati kao jedinstveni i prvi ikad looter-slasher melee akcijski RPG, jer vješto miješa sve te stavke. Kako ističe redatelj igre, studio je htio veliki naglasak staviti na loot i progresiju kakvu poznajemo iz mnogih drugih akcijskih RPG-ova s melee borbom iz trećeg lica. Od tuda su izvukli naziv za “potpuno novi žanr: looter-slasher”, a osim velikog naglaska na loot i opremu, velik naglasak bit će i na vještini igrača.

Kako sve to izgleda, saznajte u novom PC gameplay traileru, a za kraj podsjećamo da Godfall izlazi nekad tijekom blagdanskog razdoblja 2020. godine za PC (ekskluzivno za Epic Games Store) i PlayStation 5.