Do izlaska igre Control preostalo je još nešto manje od mjesec dana, a razvojni studio Remedy Entertainment i izdavač 505 Games očigledno smatraju kako smo, nakon što je igra konačno pozlaćena, spremni i za novi službeni story trailer.

Čak nam je i veliki Sam Lake, kreativni direktor studija Remedy Entertainment, ali i lice iza Max Paynea, poželio dobrodošlicu u noćnu moru, odnosno u The Oldest House.

Podsjećamo, u igri je riječ o Jesse Faden, djevojci koja dolazi u tajnu vladinu organizaciju imena Federal Bureau of Control kako bi pronašla svog mlađeg brata Dylana, kojeg je Bureau oteo dok je bio mali. Spletom okolnosti, upravo ona postaje novom direktoricom organizacije i otkriva svoje nadnaravne moći, koje će joj pomoći u borbi protiv nepoznate sile pod imenom The Hiss.

Control u ovom traileru izgleda poprilično zanimljivo i zaista prekrasno, iako, moramo priznati kako nam se pojavilo poprilično puno upitnika nad glavom nakon gledanja. Kroz trailer nas vodi zasada nepoznati glas ćelavog lika u majici s oznakom P6. Zašto je to izrazito zanimljivo i uzbudljivo? Ukoliko se sjećate, prije nego je službeno najavljeno da se nova Remedyjeva igre zove Control, ona je nosila kodno ime P7.

Spomenuti ćelavi gospodin iz novoga trailera, kojega bismo jedino mogli okarakterizirati kao pomalo ludog u odori pacijenta, nosi ime P6. Što li to samo znači? Pacijent 6? Tko je onda Pacijent 7? Nije valjda da je sve u igri samo u Jessinoj glavi? Kakve veze domar ima sa svime time?

Leonardo DiCaprio u filmu Shutter Island složio bi se da je sve ovo poprilično zbunjujuće i da treba jednu “tabletu za glavobolju”…ukoliko niste gledali ovaj film, možda je vrijeme da ga pogledate prije nego izađe Control 🙂

U svakom slučaju, gospodin P6 u novom traileru govori nam o snu kojeg je sinoć usnuo, a u kojem se The Hiss oslobodio iz zatočeništva. Što nam je njegov san još otkrio, pogledajte u traileru koji vam donosimo u nastavku teksta.

Control službeno izlazi 28. kolovoza za PC, PlayStation 4 i Xbox One.