Prošlog tjedna pisali smo o tome kako je glavni čovjek Arkane Studiosa izjavio kako novi Prey neće imati veze s prethodnikom, a sada nam stiže novi video u kojem isti čovjek objašnjava u kojem smjeru su igru odveli.

“Svemirsku postaju možete istraživati na kontinuirani način. Ne radi se o istraživanju od misije do misije. Sve je jedan veliki kontinuitet. Uvijek se možete vratiti tamo gdje ste ili prije. Kontekst se možda promijeni. Također, možete je istražiti s vanjske strane u bestežinskom stanju i ići od jednih do drugih vrata kako biste pronašli prečace”, rekao je režiser Raphael Colantonio.

Za vanzemaljce koje ćete sretati po postaji rekao je kako se prilagođavaju i evoluiraju te kako tek nakon nekog vremena shvatite kako zapravo funkcioniraju. Od njih ćete također skupljati razne moći i tako poboljšavati svojeg lika.

Sve to više smješta Prey u žanrove akcijske avanture i metroidvanie, a kako će sve izgledati saznat ćemo sljedeće godine kada igra izađe za PC, PlayStation 4 i Xbox One.