U postu na vlastitom forumu, iz Obsidiana su rekli kako njihov, još neimenovani, novi RPG neće imati lootboxove ili mikrotransakcije bilo kakve vrste.

“Htjeli bismo vam reći sve o našoj novoj igri odmah sada… no pričekat ćemo dok ne dođe pravo vrijeme za to. Ono o čemu smo htjeli pričati je pitanje koje je mnogo vas postavilo: ‘Hoće li naša nova igra imati lootboxove ili druge mikrotransakcije?’ Odgovor je jednostavan: “ne”. Nema nikakvih mikrotransakcije bilo kakve vrste u našoj igri.”, rekli su iz Obsidiana.

Obsidian nije poznat po mikrotransakcijama stoga je možda na prvu čudno što su ovakvo pitanje uopće zaprimili u tolikom broju, no ne čudi ako ga promatrate u kontekstu suradnje s izdavačem Take-Two Interactiveom koji je lansirao svoj novi izdavački brend Private Division.

Mnogi su se zabrinuli zbog najave suradnje između Obsidiana i Take-Twoa budući da je veliki izdavač zaslužan za NBA 2K18 koji je itekako poznat po lošem implementiranju sustava mikrotransakcija.

Što se tiče Private Divisiona iz Obsidiana su rekli kako su od njih dobili izuzetnu podršku koja podržava njihovu viziju, slobodu i način na koji rade RPG-ove.