Novi Call of Duty trebao bi biti potpuno samostalno iskustvo i vezati se na priču Call of Duty: Modern Warfarea II, vijest je koju iz pouzdanih izvora prenosi Insider Gaming.

Prijašnja šuškanja o novom CoD projektu, između ostalog, uključuju Bloombergovog reportera Jasona Schreiera koji je krajem prošle godine potvrdio da će MW II dobiti “premiumekspanziju koju razvija Sledgehammer, a da će sljedeća igra CoD biti pod vodstvom Treyarcha. Schreiera se osvrnuo se i na Activisionovo financijsko izvješće u kojem stoji da će izbaciti “full premium” igru Call of Duty što je dodatno zbunilo fanove.

Izgleda da je projekt skrenuo s planirane putanje i da bi novi CoD trebao postati potpuno samostalni naslov, izjavio je Schreier u jučerašnjem tweetu.

Puno detalja o novom projektu još nema, ali prema dostupnim informacijama, novi CoD trebao bi nastaviti priču iz prethodnika MW-a II. Isto tako, projekt će vjerojatno nastaviti biti dio suradnje više Activisionovih studija kao što je to bio slučaj u većini novih igara CoD. Dodatne informacije, koje stižu iz Insider Gaminga, su da će ovogodišnji naslov imati dvotjednu betu, Early Access kampanju, potpunu marketinšku strategiju te da će nadolazeća igra biti dostupna i na konzolama starije generacije.

Naziv novog projekta i datum izlaska i dalje su nepoznanica, ali prema svemu sudeći možemo očekivati priču koja se snažno veže na onu iz MW-a II.