Assassin’s Creed Origins iznenadio nas je 2017. godine veličinom mape koja je bila veća od one iz igre Assassin’s Creed IV: Black Flag. Naravno, ako pritom izuzmemo vodenu površinu. Assassin’s Creed Odyssey potom je poprilično nadmašio mapu Egipta iz tog prethodnog nastavka, a Ubisoftov producent Julien Laferrière tvrdi da nas u Valhalli očekuje još veća mapa! 

U intervjuu koji je dao francuskom YouTuberu Julienu Chièzeu, Laferrière je istaknuo da će nadolazeća mapa biti veća od one u Assassin’s Creed Odyssey koja je sadržavala oko 90 kvadratnih milja igrive površine. “Rekao bih da je po veličini vjerojatno nešto veća od one u Assassin’s Creed Odyssey. Trenutno nemam točne brojke, ali nismo kreirali samo cijeli jedan teritorij, što je u ovom slučaju Engleska, već i dobar dio Norveške, rekao je Laferrière i dodatno spomenuo da postoji još svjetova u igri. “Postoji još tajnih svjetova, o kojima ne mogu danas pričati, a koji su doprinijeli veličini igre. Ovo nije mala igra, već ambiciozan naslov koji pruža zaista mnogo sati gameplayja za igrače.”

Sve vjerne obožavatelje podsjećamo da ako prednaruče Assassin’s Creed Valhallu, očekuje ih i posebna misija povezana s glavnom kampanjom u kojoj će otkriti i nešto više o Beowulfu, liku iz nordijske mitologije. 

Assassin’s Creed Valhalla stiže na PC putem Epic Games Storea i UplayaPlayStation 5, Xbox Series X, PlayStation 4, Xbox One i Google Stadiju, a službeni datum izlaska trenutno nije poznat.