Krajem rujna prošle godine (da, ni mi još nismo naviknuli da je 2020. godina – prošla) pisali smo kako Arkane, tvorci igara Dishonored, Prey i Deathloop rade na dva nova nenajavljena AAA projekta i to kroz oba svoja studija – američki ogranak Arkane Austin i francuski ogranak Arkane Lyon.

Iako i dalje o njima ne znamo ništa, o jednom od njih saznali smo barem nekoliko pozadinskih produkcijskih detalja. Prije tjedan dana u intervjuu za španjolski portal Vandal sukreator igre Dishonored Harvey Smith otkrio je kako se nakon rada na Dishonoredu 2 (Lyon, Francuska) vratio u rodni Austin i matični studio te da upravo on s Arkane Austinom radi na njihovoj novoj igri.

Nisam na igri Deathloop, radim na nečemu drugom s ekipom koja je napravila Dishonored i Prey“, u intervjuu ističe Smith, naglašavajući činjenicu da na nadolazećoj Arkaneovoj igri Deathloop radi francuski tim Arkane Lyon, dok američki ogranak zaista sprema nešto drugo, novo i kul. Nažalost, nije bio voljan podijeliti više detalja, ali informacije uvijek procure na druge načine baš kad treba.

Arkaneova VFX artistica otkriva da studio radi na nenajavljenoj fantasy igri. Bojimo se da to ipak nije Dishonored 3, ali nikad se ne zna…

Iako je Harvey Smith držao jezik za zubima, danas – tjedan dana nakon njegovog intervjua, korisnik twittera Timur222 pronjuškao je po stranici LinkedIn i otkrio da Lisa Charriere, Arkaneova viša artistica za vizualne efekte na svom profilu ističe kako radi na nenajavljenom projektu fantasy tematike u Unreal Engineu 4. Ove informacije ne otkrivaju mnogo, ali omogućuju barem daljnje spekuliranje.

S obzirom da Dishonored zapravo nije fantasy (iako s tom tematikom koketira na specifične načine) te s obzirom na činjenicu da je, nakon prvog nastavka u Unreal Engineu 3, Dishonored 2 napravljen u Arkaneovom vlastitom engineu Void, za pretpostaviti je da ova nova nenajavljena fantasy igra u Unreal Engineu 4 nema veze sa serijalom Dishonored već je ovo potencijalno novi IP.

Mi se i dalje nadamo da Arkane Austin zapravo radi na nastavku tog voljenog serijala. No je li tome tako ili se tu radi o nečemu sasvim novome, pa fantasy ovdje znači dobro poznati Arkaneov stil immersive sim igara, ali tematski u stilu Witchera, Skyrima ili Dragon Agea, ostaje za vidjeti.