Iako još uvijek ne znamo kada će (i hoće li) poznati razvojni studio Arkane objaviti da rade na novom nastavku voljenog serijala Dishonored, znamo da na tržište sredinom 2021. godine izlazi njihova nova igra Deathloop, koja je tek nedavno dobila potpuno novi trailer.  No, dok čekamo Deathloop, danas smo saznali da Arkaneove podružnice Lyon i Austin rade na dvije potpuno nove zasad nenajavljene AAA igre.

Vijest o izradi čak dvije nove igre dolazi putem svježe objavljenih oglasa za posao. Tako se na stranici njihove krovne kompanije ZeniMax može saznati da je Arkane Lyon u potrazi za programerom alata (engl. Tools Programmer), osobom koja će se “pridružiti njihovom programerskom timu u radu na novom nenajavljenom projektu

S druge strane, američki ogranak studija poznat kao Arkane Austin u potrazi je za tehničkim inženjerom (engl. Technical Engineer), koji će se “pridružiti njihovom timu u razvijanju njihovog idućeg AAA naslova”. Zanimljiva je i informacija u opisu ovog oglasa za posao, prema kojoj Arkane daje naslutiti da će i ta nova igra također biti izazovni imerzivni sim s “emergentnim” gameplay situacijama, jednako kao što su to i njihove prethodne igre Dishonored i Prey. 

Radi li se o potpuno novim IP-ovima ili, pak, nastavcima neke od njihovih prethodnih igara, kao što su serijal Dishonored i Prey, u ovom trenutku nije poznato, no lijepo je znati da Arkane već sada radi na čak dvije nove igre, pa ukoliko ste fan ovoga studija, imate se čemu radovati, jer sada znate da vas i nakon Deathloopa sa sigurnošću očekuju još dvije nove igre ovog inovativnog i odvažnog studija.