Ako ste ikad pomislili da nećete imati što igrati kad izađu konzole PlayStation 5 i Xbox Series X/S, grdno se varate, jer uz čitav niz igara koje će biti dostupne na obje konzole na dan njihova izlaska kao next-gen nadogradnje, razvojni studio Hello Games upravo je najavio da se toj listi pridružuje i No Man’s Sky.

Next-gen izdanje te poznate svemirske istraživačke igre na novim konzolama (ali i na PC-ju), prema službenoj novoj najavi donosi brojna vizualna poboljšanja: bogatiji i gušće naseljeni svijet, detaljnije površine planeta, poboljšane sjene, novo osvjetljenje i efekte te, naravno, 4K rezoluciju i 60 sličica u sekundi.

Očekuju nas i super brza učitavanja, zahvaljujući specijaliziranim SSD diskovima novih konzola, a studio obećava 5 do 10 puta kraće loading screenove i prebacivanje iz jednog solarnog sustava u drugi gotovo instantno. Također, igra će na PlayStationu 5 koristiti napredne značajke haptičkog sučelja i adaptivnih triggera novog kontrolera DualSense i napredni zvuk potpomognut Sonyjevom tehnologijom Tempest 3D Audio, a podržavat će i PSVR.

Igra dolazi i s mogućnošću prebacivanja napretka i spremljenih pozicija s postojećih konzola PlayStation 4 i Xbox One, tako da na novim konzolama možemo nastaviti gdje smo stali, a donosi i kompletnu podršku za cross-play i to ne samo između PC-ja i konzola, već i između različitih generacija konzola, pa će zajedno moći igrati apsolutno svi sa svima.

Uz sve to, No Man’s Sky na nove konzole dolazi i s gameplay novostima, pa tako Hello Games obećava novi multiplayer mod za 32 igrača u kojem ćemo zajedničkim snagama s drugim igračima graditi kolonije te puno kompleksnije baze. Igra će na konzoli Xbox Series X/S biti dostupna na dan izlaska konzole – 10. studenog, kao i na dan izlaska PlayStationa 512. studenog u odabranim zemljama, odnosno 19. studenog u Hrvatskoj i ostatku svijeta.